Werkbezoek gedeputeerde over aanpak basisvaardigheden

Gedeputeerde Roy Witte bezoekt de Dyka. Foto: Wilbert Bijzitter

Gedeputeerde Roy de Witte heeft donderdag 16 september, in gezelschap van wethouder Trijn Jongman en Harry Webers, voorzitter SER, een werkbezoek afgelegd in Steenwijkerland dat in het teken stond van basisvaardigheden. Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt om mee te kunnen doen in de samenleving: taal, rekenen en digitale vaardigheden.

De gemeente Steenwijkerland is een van de twee gemeentelijke koplopers in Overijssel wat betreft de aanpak van basisvaardigheden. Daarom had de provincie aan de gemeente gevraagd een bestuurlijk werkbezoek te organiseren om een aantal bijzondere projecten nader toe te lichten.

Want voldoende beheersing van taal en rekenen en basale digitale vaardigheden zijn cruciaal om volop mee te kunnen doen in de samenleving en om duurzaam inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Geletterdheid maakt mensen gezonder, werknemers productiever en zorgt voor meer maatschappelijke welvaart en economische groei. Achterblijvende vaardigheden op het vlak van taal, rekenen en digitale vaardigheden vormen een serieus probleem voor de zelfredzaamheid van mensen en hun deelname aan de samenleving. In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd.

Bezoek Dyka

Onder meer vond een werkbezoek aan de Dyka in Steenwijk plaats waar het project ‘Taal op de werkvloer’ wordt georganiseerd. Werknemers vertelden over hun positieve ervaringen met dit project.

Nieuws

menu