Werkstraf voor 25-jarige Steenwijker voor masturberen in het openbaar

De rechtbank in Zwolle.

Een 25-jarige man uit Steenwijk is maandag veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het masturberen in het openbaar. De man werd in augustus 2021 door agenten in Belt-Schutsloot op heterdaad betrapt.

Agenten zagen hoe de man op 8 augustus vorig jaar zich in het water aan het bevredigen was. Bij zijn aanhouding zei hij zich te schamen en hij bekende gelijk soortgelijke gevallen eerder dat jaar en in 2020. Zo zagen twee meisjes op 10 juli afgelopen jaar in een bosje aan de Hildo Kropstraat een man staan met een grote bruine hond. Ook deze man was zichzelf aan het bevredigen. De verdachte zelf herinnert zich dat voorval nu niet meer. Bij de politie had hij verklaard dat hij die dag zijn bruine hond aan het uitlaten was.

In Marknesse kregen op 11 mei 2020 twee meisjes de schrik van hun leven. Ze fietsten langs een auto waarin een man zichzelf zat te bevredigen. In het polderdorp vond op 8 mei nog een dergelijk geval plaats. Ook hier fietste een meisje langs een auto waarin een man zat de masturberen. De man riep haar na en reed daarna kort nog even naast haar. Dit geval werd op de zitting ontkend door de man.

Misbruikt

De verdachte Steenwijker moest in een volle rechtszaal het woord doen. Hij vertelde dat hij in 2020 aan zijn familie uit de doeken had gedaan dat hij in zijn jeugd misbruikt was. Daarna stortte hij in en zocht aandacht op een manier die niet had gemoeten. ,,Ik schaam me hiervoor’‘, zei hij. De feiten kregen recent nog een staartje voor hem omdat zijn relatie op de klippen liep.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 60 uur voor de vier feiten. De advocaat vroeg vooral om een rechterlijk pardon. Het opleggen van straf heeft geen zin meer omdat de man zelf professionele hulp heeft gevonden. Hij heeft daar baat bij.

De politierechter vond het feit van 8 mei in Marknesse niet bewezen wegens gebrek aan bewijs. Daarom kwam ze met haar straf lager uit dan de eis van de officier.

Nieuws

menu