Wijkwerkplaats toont al ruim tien jaar een lief sociaal hart in West: 'Alles wat we hier doen is heerlijk laagdrempelig'

De wijkwerkplaats in West is een heerlijk klusparadijs. In de ruimte waar fietsen worden opgelapt, hangt een fraai geel-zwart frame in de beugels. De clubkleuren van de in West zo geliefde Steenwijker Boys. Aan het stuur is een plaatje gelast met daarop het logo van de voetbalclub. Een prachtig mooi karretje voor de liefhebber. „In coronatijd waren we met inachtneming van de regels gewoon open. Want als we gesloten zijn kunnen we niemand helpen”, klinkt het nuchter uit de mond van jobcoach Barry Bakker.

De medewerkers van de wijkwerkplaats vormen een hecht team.

De medewerkers van de wijkwerkplaats vormen een hecht team. Foto: Sieb van der Laan

Want er gebeurt veel in de werkplaats aan de Paul Krugerstraat 34. Oftewel op de locatie van de voormalige melkwinkel van de familie Van Dalen. Naast het opknappen van ‘zwerf en weesfietsen’ gaan ze van hieruit ook op pad om (tuin)klusjes in de wijk te verrichten bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Ook wordt zwerfafval opgeruimd op meerdere locaties in de gemeente, zoals de Groene Long, Rams Woerthe, Slingerbos, maar ook in Giethoorn en Vollenhove. „En wij zijn hier ook op woensdagmiddag”, zegt Taco Schiphorst van Sociaal Werk de Kop.

Nieuws

menu