Wild Goose Lake en Offside in Filmhuis Steenwijk

Offside

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): The Wild Goose Lake en Offside.

The Wild Goose Lake

Dinsdag 2 november om 20.15 uur is de filmvertoning ‘The Wild Goose Lake’. Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer waar een mysterieuze prostituee hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid. Beiden bevinden ze zich op een doodlopend spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Samen zijn ze bereid om nog één laatste keer te gokken en hun lot op het spel te zetten.

Offside

Dinsdag 9 november om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Offside’. Mei 2006: Iran staat op het punt zich te kwalificeren voor het WK-voetbal. Onder de uitbundige supporters bevinden zich ook meisjes vermomd als jongens. Het is voor vrouwen in Iran niet toegestaan het stadion te bezoeken. Als de meiden gepakt worden, geven ze zich niet gewonnen. De soldaten die hen bewaken, proberen hun werk te doen, maar lijken niet opgewassen tegen de rebellerende meiden. Terwijl op afstand de wedstrijd gevolgd wordt, ontrolt zich een schrijnende en komische machtsstrijd.


Ook te zien in Filmhuis Steenwijk: Dinsdag 16 november Proxima. Dinsdag 23 november Jojo Rabbit. Dinsdag 30 november Police. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu