Willem Junior, de allerleukste geschiedenisles van het jaar

Scènefoto uit Willem Junior. Foto: Annemieke van der Togt

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Mamma Medea, Tineke Schouten, Matangi Quartet, 70’s Unplugged, Moonshine Ramblers, De Bazuin en Bovenste Knoopje Open en Willem Junior.

Mamma Medea

De voorstelling ‘Mamma Medea’ van Theatergroep Suburbia is te zien op woensdag 20 april, aanvang 20.00 uur. Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, Noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad.


Tineke Schouten

De voorstelling ‘Dubbel’ van Tineke Schouten is te zien op donderdag 21 april, aanvang 20.00 uur. Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? Voor Tineke is dit gegeven al bijna 40 jaar een grote bron van inspiratie. Er zijn nog enkele kaarten.

Matangi Quartet

De voorstelling Canto Ostinato Strings Attached’ van Matangi Quartet is te zien op donderdag 21 april, aanvang 20.15 uur. Het Matangi Quartet heeft Gerard de Bruyne gevraagd om bij de concerten live te komen tekenen waarbij hij zich laat inspireren door de uitvoering van Matangi en zijn tekeningen te zien zijn op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk in de geest van de unieke uitvoering.

70’s Unplugged

De voorstelling ‘Love the one you are with’ van 70’s Unplugged is te zien op vrijdag 22 april, aanvang 20.00 uur. De gevleugelde uitspraak ‘Love the one you are with’ van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van THE 70’s UNPLUGGED. Een theaterconcert met de mooiste lovesongs uit de 70’s vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers.

Moonshine Ramblers

Het vrijdagavond vestzakconcert met Moonshine Ramblers is op vrijdag 22 april, aanvang 21.30 uur. Vierkoppige Rock (cover)band die tijdens ieder optreden weer het onderste uit de kan haalt. Een verfrissende band die covers van o.a. ACDC, CCR, Kings of Leon, the Proclaimers en the Beatles afwisselt met eigen werk van hun EP I Gotta! De combinatie van tijdloze covers met eigen songs is het recept om helemaal uit je plaat te gaan!

De Bazuin

Het concert ‘100 jaar’ van De Bazuin is te zien op zaterdag 23 april, aanvang 20.00 uur. De Bazuin Wetering viert haar 100e verjaardag! De invulling van de avond blijft nog even een verrassing, wat we wel kunnen verklappen is dat er weer een gave band mee speelt! Dit wil je niet missen.

Bovenste Knoopje Open

De voorstelling ‘Liftmuziek’ van het Bovenste Knoopje open is te zien op zaterdag 23 april, aanvang 20.15 uur. In Liftmuziek brengt Bovenste Knoopje Open een ode aan intimiteit met de ander, de natuur en onszelf. Al eerder liftten ze, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, theatermakers en persoonlijke bekenden. Elk interview was bron voor een nieuw lied. Zo praatten ze o.a. met Hans Sibbel over de grenzeloosheid van de mens en met Jens van Tricht over mannenemancipatie.

Willem Junior 8+

De jeugdvoorstelling van Willem Junior is te zien op zondag 24 april, aanvang 15.00 uur. In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Waar we allemaal ooit van gehoord hebben, maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten. Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten. Waar je uiteindelijk misschien nog wat van opsteekt, is toch mooi meegenomen.


Ook te zien: Pump up the King op 26 april. Abba Gold op 28 april. The Maestro & The European Pop Orchestra op 29 april. Las Bandidas op 29 april. Back to the Country op 30 april. Maten van de Keizer op 1 mei. The Silent Movie Project op 1 mei. Vogel & Schaap op 1 mei. Peppa Pig op 3 mei. Stahlzeit op 7 mei. Buurman en Buurman op 8 mei. Mell & Vintage Future op 11 mei. God, seks en shostakovich op 11 mei.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu