Winnende ideeën om Steenwijk aantrekkelijker te maken bekend. Stem op jouw favoriete idee voor ‘Verdubbelaar’

Een archieffoto uit 2015, waar de eerste geveltuintjes werden aangelegd. Mary Holleboom is blij met haar geveltuintje aan de Onnadwarsstraat.

Een archieffoto uit 2015, waar de eerste geveltuintjes werden aangelegd. Mary Holleboom is blij met haar geveltuintje aan de Onnadwarsstraat. Foto: Wilbert Bijzitter

De oproep die de gemeente Steenwijkerland heeft gedaan om ideeën aan te dragen om de binnenstad van Steenwijk mooier, leuker en aantrekkelijker te maken, heeft ruim dertig inzendingen opgeleverd. Een speciale commissie heeft daaruit zeven winnende projecten geselecteerd, die elk een bedrag van € 2500,- ontvangen om het idee daadwerkelijk te realiseren.

Helaas geen prijsuitreiking vanuit een bruisend Stadscafé, maar bekendmaking via deze krant. Daarnaast kunnen alle inwoners van Steenwijkerland vanaf nu een stem uitbrengen op een van deze winnende ideeën. Het project met de meeste stemmen ontvangt een zogenaamde ‘Verdubbelaar’ voor een nog professionelere of grotere aanpak.

Stemmen kan via www.steenwijkerland.nl/stadscafe

Positieve impuls voor het centrum van Steenwijk

De zeven stadscheques van € 2500,- worden beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel die hiermee een positieve impuls wil geven aan het centrum van Steenwijk. De winnende ideeën voldoen alle zeven aan de criteria die hiervoor zijn opgesteld: het idee biedt een oplossing of invulling voor lege panden in het centrum, het maakt de binnenstad aantrekkelijker of trekt meer (tevreden) bezoekers aan. Ze dragen bij aan een bruisende en vitale Vestingstad.

Winnaars Stadscheque van € 2500,-

De heer N.I. de Jong gaat een webcam in de Steenwieker Toren plaatsen om de slechtvalken te kunnen observeren. S. Nourizadeh heeft het plan om energiebewustzijn te creëren door het plaatsen van fietsen die stroom opwekken. De Vollenhoofse Vereniging van Volksvermaak gaat in lege etalages maquettes van het Corso Vollenhove laten zien. Steenwijk Vestingstad zorgt dat er komende zomer Street-Art komt bij de Oosterpoort. De straatnaamborden in de binnenstad worden uitgebreid met een verklarende tekst en een QR-code, een initiatief van het Stadsmuseum Steenwijk. De torenwachters gaan voor meer beleving en promotie van de Steenwijker toren zorgen en Helma en Nick uit Oldemarkt hebben het idee om ondernemers en inwoners te stimuleren om geveltuintjes aan te leggen. Een van deze projecten maakt kans op € 5000,- om het idee nog groter of professioneler aan te pakken. Iedereen kan hiervoor zijn of haar stem uitbrengen.

Stemmen op favoriete idee voor 1 februari

Op www.steenwijkerland.nl/stadscafe kan vanaf dinsdag 18 januari worden gestemd. Op deze speciale site, waar alle ideeën worden gepresenteerd, kan men aangeven een stem uit te willen brengen. Binnen één werkdag wordt een link gestuurd om daadwerkelijk te stemmen. Stemmen is mogelijk tot 1 februari a.s.