Winter Challenge voor jeugdige vissers aan Steenwijkerdiep

De vissers aan het Steenwijkerdiep. Aangeleverde foto

„Voor jonge vissers is er op zaterdag 10 december in Steenwijk een leuke activiteit”, zegt vismeester Jos Mol van Hengelsportvereniging Steenwijk. De Winter Challenge, voor jonge vissers tussen 8 en 18 jaar, doet op die dag Steenwijk aan. „Er wordt gevist aan de Passantenhaven van het Steenwijkerdiep.”

Sportvisserij Oost-Nederland en de andere federaties strijken neer op visrijke locaties. Vaak midden in dorpen of steden en onder andere in Oost-Nederland. Een mooie gelegenheid om in de ‘winter’ veel witvis te vangen. Witvis schoolt in de winter in de regel massaal samen. „Veelal zijn dit luwe stekken tussen de bebouwing. Vis je op zo’n winterse hotspot, dan vang je vaak meer vis dan tijdens de andere seizoenen. Dat maakt wedstrijdvissen in de winter leuk. En omdat je continue bezig bent merk je bijna niets van de lagere gevoelstemperaturen. Oftewel een mooie leerzame dag voor zowel beginnende als ervaren jonge sportvissers. Bovendien maak je kans op prachtige prijzen”, zegt Jos Mol.

Twee categorieën

Er wordt gevist in twee categorieën. „Beginnende vissers vissen van ’s morgens elf tot ’s middags één uur. Ervaren vissers zitten van elf tot ’s middags drie uur langs de waterkant.” Na beide wedstrijden is er wat lekkers te eten en drinken geregeld. „Ben je een beginner, dan word je in een koppel gezet en vis je onder begeleiding van een vismeester of ervaren visser. Een super leerzame dag met vangstgarantie. Elke beginnende visser krijgt eveneens een goodiebag.”

Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro contante betaling op locatie. Alle materialen en het voer en aas worden voor je geregeld. De prijzentafel bestaat uit hengelsportmateriaal. Ook voor meer ervaren sportvissers is er dus een wedstrijd. „Deze jeugdvissers gaan gedurende vier uur individueel de strijd met elkaar aan.” Daarbij is het inschrijfgeld € 10,- en dient eveneens aan de waterkant contant betaald te worden. Deze jonge cracks dienen hun materiaal, voer en aas zelf te regelen. De prijzentafel voor deze sportvissers bestaat uit geldprijzen. Inschrijven kan via de link op de website van Hengelsportvereniging Steenwijk .

Nieuws

menu