Wiskunde leraar uit Steenwijk Henk Vording schittert in hoofdrol van regionale theaterproducties: 'Een auditie voelt als zingen in je blote kont'

Hij schittert in theaterproducties. Zijn rollen als pastoor Muiteman in ‘de Voorzienigheid’ en verzetsheld Harmen Visser in ‘Razzia’, zijn niet onopgemerkt gebleven. Henk Vording is sinds kort een bekendheid in de regionale toneel en theaterwereld. De leraar wiskunde aan CSG Eekeringe noemt een auditie voor zo’n hoofdrol best eng. „Alsof je in je blote kont staat te zingen.”

Steenwijker Henk Vording (midden) hier als pastoor Muiteman in ‘de Voorzienigheid’.

Steenwijker Henk Vording (midden) hier als pastoor Muiteman in ‘de Voorzienigheid’. Foto: René Wiegmink

Vording neemt een slokje water en zit in de achtertuin relaxed op de praatstoel. Henk en toneel, zijn naam dook een paar jaar geleden voor het eerst op bij het cabaret van Terug naar Steenwijk. „Daar ben ik regisseur als opvolger van Adri van Sleen. Jannes Mulder, Han Evers, en Jaap de Vries ken ik redelijk goed. Ik merkte weleens op dat het bij mij wel kriebelde. Dat ik best eens iets wilde doen.” Van het één kwam het ander. „We zijn een paar weken geleden weer begonnen. Ik blijf regisseur hoor, maar misschien is dat best te combineren met een rolletje.”

Nieuws

menu