Woensdag Kunst & Folklore in Steenwijker binnenstad

Oude ambachten zijn populair op de Vestingfeesten. Foto: Wilbert Bijzitter

Steenwijk staat woensdag 28 juli in het teken van Kunst & Folklore. Nadat de Scutterie van Sint Clemens de vlag heeft gehesen en om 11.00 uur het officiële startsein heeft gegeven is het gezelligheid troef op deze bonte dag.

Boekbinders, houtdraaiers en pottenbakkers
Op de Markt is het één en al kunst en folklore. Zo’n 17 kramen met ambachten uit heel Nederland sieren de binnenstad. Er worden echte Zeeuwse babbelaars gebakken, de stoelenmatter en de houtdraaier ontbreken niet en ook de zeilmaker en kaarsenmaker hebben een plaatsje gekregen. Een mooi moment om oude herinneringen op te halen, kennis te maken met het ambacht van vroeger of een origineel cadeautje te kopen. Daar waar het mogelijk en verantwoord is, staan ook in de winkelstraten verschillende marktkooplieden en hebben de winkels koopjes en aanbiedingen buiten uitgestald.

Muziek en entertainment door de straten van de Vestingstad
In de straten is het feest met de Drumband op Klomp’n, de waanzinnige Lava Queens zijn een lust voor het oog en het Spaanse duo Los del Sol zorgt voor vrolijke klanken. Met de Mexicaanse dansgroep is het een groot swingend festijn en een zee van kleur draait en golft om iedereen heen dankzij de artiesten van Colors. Het belooft een kleurrijk en gezellig geheel te worden.


Kinde rr ommelmarkt bij de Grote Kerk

Voor de kinderen is er de wekelijkse kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en kan iedereen struinen tussen allerlei speelgoed, kleding, boeken en nog veel meer. Om12.00 is de kinderrommelmarkt afgelopen maar er is daarna nog genoeg te beleven in de Vestingstad.


Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl .Vast programma

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Live muziek en entertainment

· Torenklimmen

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Wandeling over de stadswallen

· Vestingdienst

Live in het Park – Alice Springs en Rapalje

Park Rams Woerthe om 21.00 uur

Tickets via www.demeenthe.nl


Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, wandel- en fietsroutes en de ‘Verhalen van Steenwijk’ zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk. Welkom in de Vestingstad!

Nieuws

menu