Woensdag klimmen, klauteren en ravotten tijdens kinderfestijn op de Markt

Op de Markt veel speelvertier voor de kinderen.

Volop vermaak voor de kinderen komende woensdag tijdens het Vestingfeest in Steenwijk. Het thema deze dag is Fun for Kids. Op de Markt kan er naar hartenlust worden gespeeld, gesprongen en geklauterd op allerlei speeltoestellen. Er is een klimtoren, een speelwagen en de stormbaan om heerlijk op te ravotten. De Bungee trampoline is er voor de wat grotere kids en het giga- springkussen mag uiteraard niet ontbreken.

De Scutterie zorgt om 11.00 uur weer voor de officiële opening van het Vestingfeest met het hijsen van de vlag en het verzorgen van verschillende demonstraties. Daarna is er in de winkelstraten braderie, muziek en entertainment. Er gebeurt van alles. De Roller DJ komt naar Steenwijk, Karrewiets speelt vrolijke, muzikale noten en de twee reusachtige vogels Tjilp doen iedereen versteld staan. De Vestingfeesten zijn gratis te bezoeken en worden mogelijk gemaakt door de gezamenlijke ondernemers in de binnenstad van Steenwijk.

Kinderrommelmarkt en cultuur snuiven

De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en om 12.00 is het afgelopen. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour of interactieve Vestingroute lopen. In het stadsmuseum staat de nieuwe tentoonstelling ‘Wie niet sterk is ….’ centraal, de toren kan deze zomer ook op woensdag worden beklommen en uiteraard is Villa Rams Woerthe te bezoeken.

Live in het Park

In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe ‘s avonds ‘Live in het Park’. De Blue Grass Boogiemen staan deze avond op het programma. Tickets zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl.

Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl.

Rock around Rocks

Woensdag 24 augustus swingt Steenwijk tijdens Rock around Rocks. Er is volop rock ’n roll in de binnenstad en op de Markt is een grote vinylmarkt. Muziekliefhebbers voelen zich deze dag als een kind in een snoepwinkel. Uiteraard is deze laatste woensdag ook de braderie en kinderrommelmarkt te bezoeken.

Nacht van Steenwijk met Prijzenfestival en Tribute Night

De Vestingfeesten worden op donderdagavond 25 augustus afgesloten met de Nacht van Steenwijk. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en het jaarlijkse Prijzenfestival wordt gehouden. Er zijn super koopjes en iedereen maakt kans op mooie prijzen. Om 21.00 uur wordt de hoofdprijs getrokken op de Markt. De feestband Glamourama zorgt vanaf 22.00 uur voor muzikaal spektakel en er komen verschillende tribute-artiesten naar Steenwijk; Just Like Robbie Williams, Tina Turner Tribute en Mark’s Hazes Tribute. Er kan volop feest gevierd worden in de Vestingstad.

Vast programma Vestingfeesten

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Livemuziek en entertainment

· Torenklimmen

· Kinderactiviteiten

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Interactieve speurtocht over de stadswallen

· Expositie ‘Vier het Leven’ in Galerie Vermaning

· Tentoonstelling ‘Wie niet sterk is …’ in het stadsmuseum

Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond van Steenwijk met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, bijzonder plekjes en magische momenten en routes in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en omgeving zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet,

Nieuws

menu