Woensdag staat muziek centraal in de Vestingstad: vintage vinylmarkt en swingende Rock ’n Roll

The Sugar Berries.

Muziekliefhebbers voelen zich woensdag 18 augustus als een kind in een snoepwinkel op de Markt, waar verschillende live muziekbands zorgen voor een heerlijke muzikale omlijsting van de grote vinylmarkt.

Op de vinylmarkt staan verschillende kramen met de leukste en mooiste lp’s, singles en cd’s. Scoor een collectors item of de elpee waar al jaren naar wordt gezocht. Harde rock, disco, hiphop, soul, funk of hagelnieuwe klanken? Er is voor iedereen een plaatje te vinden. In een gezellige sfeer kan er naar hartenlust worden gesnuffeld en gestruind.


Rock around the Clock in de binnenstad

Nadat de Scutterie om 11.00 uur weer de officiële aftrap van het Vestingfeest heeft verzorgd met het hijsen van de vlag en het geven van verschillende demonstraties is er in de winkelstraten volop muzikaal vertier. De Rock ‘n Roll Diva’s entertainen er lustig op los en zingen de mooiste, driestemmige songs. Op hun veel te kleine motor rijden de Harley Jr Maskers door de Vestingstad. In de tijd van de petticoats, Amerikaanse wagens, Bill Haley en ‘Rock around the Clock’ zou dit tweetal op hun nostalgische mini-Harley niet misstaan. The Sugar Berries brengen aanstekelijke nummers en een gevarieerde, vrolijke en swingende mix van rootsy muziek. Het duo Mister Rock ‘n Rol speelt vol enthousiasme de bekende klassieke rock ‘n roll hits.Kinderrommelmarkt, torenklimmen en een wandeling over de stadswallen

De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht. Om 12.00 uur ruimt iedereen de niet verkochte spullen weer op om vervolgens te genieten van alle activiteiten in de stad. De Steenwijker toren kan deze dag worden beklommen, er is een Vestingdienst en een wandeling over de stadswallen mag zeker niet ontbreken. Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl .

Vast programma


· Kinderrommelmarkt vanaf 7.30 tot 12.00 uur – locatie bij de Grote Kerk

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Live muziek en entertainment

· Torenklimmen

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Wandeling over de stadswallen

· Vestingdienst


Live in het Park

The Moonshine Ramblers spelen in Park Rams Woerthe om 21.00 uur. Tickets via www.demeenthe.nl


Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, wandel- en fietsroutes en de ‘Verhalen van Steenwijk’ zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk.

Nieuws

menu