Woldbergloop van RSG Tromp Meesters: Leerlingen lopen maandag voor het goede doel

Eerder hield de school IRun2BFit in park Rams Woerthe. Archieffoto Martijn Bijzitter

Na de meivakantie zijn alle brugklassers van de RSG Tromp Meesters gestart met het project ‘Gezonde Leefstijl’. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding zijn zij steeds meer bewust gemaakt van welke factoren invloed hebben op een gezonde leefstijl en wat ze zelf kunnen doen om één of meerdere dingen te verbeteren. Het project wordt afgerond op maandag 13 juni met de ‘RSG Tromp Meesters Woldbergloop’.

De start en finish van de Woldbergloop is bij de Bergweg / Kruithofsmenning (Tuk, Woldberg). De organisatie verzoekt aan alle toeschouwers om zo veel mogelijk op de fiets te komen vanwege de beperkte parkeerruimte. Om 12.30 uur zal het startschot klinken en hebben de leerlingen 45 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes van 1 kilometer te volbrengen in hun eigen tempo. Deze afsluiter van het project ‘Gezonde Leefstijl’ wordt gecombineerd met een sponsoractie voor het Rode Kruis: in actie voor mensen in nood.

Het project van de RSG Tromp Meesters en de Woldbergloop zijn ook een mooie voorbereiding voor leerlingen die willen deelnemen aan de StoneCityRun op zondagmiddag 19 juni.

Nieuws

menu