Woonconcept verkoopt 44 woningen in Nijenstede aan Noorderboog

Van links naar rechts: Alice van Aalderen, Jitte van Willigen, mevrouw van Beek, Ina Blaauwgeers, Carien Wever.

Van links naar rechts: Alice van Aalderen, Jitte van Willigen, mevrouw van Beek, Ina Blaauwgeers, Carien Wever. Foto: Aangeleverd

Zorggroep Noorderboog neemt 44 zorgwoningen in het gebouw Nijenstede in Steenwijk over van Woonconcept. Daarmee is Noorderboog per 1 december 2022 eigenaar van alle appartementen in het gebouw.

„Voor de huurders van deze woningen is het wel zo duidelijk. Er is nu één aanspreekpunt in het gebouw voor alle vragen. Voorheen huurden zij de woning van Woonconcept, hadden contact met de beheerder en vaak ook zorgverleners van Noorderboog. Nu is Noorderboog het enige aanspreekpunt. Onze kerntaak is het verhuren van sociale huurwoningen, wij zijn niet gericht op zorgvastgoed. Door de woningen te verkopen aan Noorderboog, kunnen de bewoners van deze appartementen toch fijn blijven wonen in hun woning, tegen dezelfde voorwaarden”, aldus Ina Blaauwgeers, asset manager bij Woonconcept.

„Die duidelijkheid is heel prettig”, zo beaamt ook mevrouw van Beek, lid van de cliëntenmedezeggenschapsraad en afgevaardigde namens cliëntenbelang Nijenstede.

De overname is vrij soepel verlopen. „Tijdens de speciale inloopochtenden die we voor de huurders georganiseerd hebben, kwamen weinig vragen en daaruit mogen we concluderen dat de huurders er geen moeite mee hebben dat ze voortaan hun woning van Noorderboog huren”, zo laat Alice van Aalderen, regiomanager bij Noorderboog, weten. „Veel bewoners waren al bekend bij ons omdat ze bijvoorbeeld vaste bezoeker zijn van onze activiteiten, regelmatig de kapper of het winkeltje bezoeken of iets nuttigen in ons restaurant. Het is fijn dat ze nu officieel bij ons horen en we heten hen dan ook van harte welkom.”

Verhuur via Noorderboog

Bewoners die graag in Nijenstede willen wonen, kunnen zich inschrijven bij Noorderboog. Noorderboog wijst woningen toe op basis van de hoogte van de zorgvraag. Woonconcept verhuurt beschikbare woningen via thuiskompas.nl . Woningzoekenden die bij Thuiskompas ingeschreven stonden en hebben aangegeven een appartement in Nijenstede te zoeken, zijn geïnformeerd en worden benaderd door Noorderboog.