Worden er honden vergiftigd in park Rams Woerthe in Steenwijk? Een hond overlijdt na het eten van een stukje brood

Het toegangshek van Rams Woerthe.

Het toegangshek van Rams Woerthe. Arjan Bronkhorst

Onrust onder hondenbezitters die regelmatig met hun trouwe viervoeter in park Rams Woerthe lopen. Honden zouden ziek zijn geworden na het eten van brood en knakworstjes die in het park liggen. Er zou gif in de etenswaren hebben gezeten.

„Er zijn zelfs drie honden overleden na het eten van het vergiftigde voedsel,” zo laten ongeruste hondenbezitters weten. De baasjes doen er derhalve verstandig aan extra alert te zijn en hun hond aangelijnd te houden.

Een melding bij de politie

„Bij ons is tot op heden één melding binnen gekomen,” zegt Marco Luigjes van de politie Steenwijkerland. „Een vrouw vertelde dat haar hond na het eten van brood in het park ziek was geworden en later is overleden. Het ging om een al wat oudere hond en er is geen autopsie geweest,” zo vervolgt Luigjes. „Deze mevrouw had het er ook over dat er meer honden zijn overleden na het eten van voedsel in het park. Extra attent zijn is dus een goede zaak.”

Bij de gemeentelijke boa’s zijn geen meldingen binnen gekomen. „Als honden slachtoffer zijn geworden, vragen we de baasjes om de politie te bellen. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, worden ook vriendelijk verzocht om contact met ons op te nemen…”