Yamato, een krachtige golf energie van trommels door het theater

Yamoto geeft op donderdag 26 mei een spetterend concert.

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Yamato, Richard Groenendijk, Phil Bee en Droom XL

Yamato

De voorstelling The Drummers of Japan’ van Yamato is te zien op donderdag 26 mei, aanvang 20.00 uur. Ze zijn weer terug in De Meenthe: Yamato. Een groep van tientallen spelers begint hun optreden met het slaan op een Japanse taiko-drum gemaakt van een grote 400 jaar oude boom. Ze bewegen hun hele lichaam door op de trommel te slaan met alles in hun zielen, waardoor een krachtige golf van energie ontstaat. Hun live optredens zijn zo intens dat ze de lichamen van mensen laten springen en hun harten sneller kloppen. Het publiek wordt overweldigd door het ritme van de muziek, terwijl hun lichamen synchroon met de krachtige geluiden worden opgetild.

Richard Groenendijk

De voorstelling ‘Voor iedereen beter’ van Richard Groenendijk is te zien op vrijdag 27 mei, aanvang 20.00 uur. Na een sabbatical van een jaar is Richard Groenendijk nu vol inspiratie terug in het theater met zijn gloednieuwe show: Voor iedereen beter. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is ècht voor iedereen beter! Er zijn nog enkele kaarten.

Phil Bee

De voorstelling ‘Blue Eyed Blues & Soul Tour’ van Phil Bee is te zien op zaterdag 28 mei, aanvang 20.00 uur. Phil Bee speelt al 30 jaar op internationale podia (van Memphis tot Warschau) met zijn blues- en soul bands. In de ‘Blue Eyed Blues & Soul Tour’ neemt Phil je mee naar de jaren 60/70 met eigen versies van covers én eigen nummers van één van zijn 16 albums. Een vleugje Joe Cocker is nooit ver weg, maar het is veel meer dan dat. Rauw, ongepolijst en ondersteund door een super strakke band van Nederlandse topmuzikanten.

Droom XL

De voorstelling ‘Joost en Jan’s Wonderbaarlijkst Avontuur’ van Droom XL is te zien op zondag 29 mei, aanvang 14.30 uur. Joost en Jan zijn maar in 1 ding geïnteresseerd en dat is doorbreken als singersongwriters duo. School is bijzaak. Ze staan op het punt te zakken voor geschiedenis. Met een tien voor hun laatste geschiedenis presentatie kan dit worden voorkomen. Jan en Joost hebben een vet probleem. Niet slagen is stoppen met hun muziek. Dan krijgen ze hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Uit de toekomst. Jan en Joost reizen door de tijd om bijzondere historische personen voor hun geschiedenispresentatie te vinden. Reis je mee door de tijd? Doe en zing mee? Wordt het een 10?

Ook te zien: Jandino op 4 juni. Theatergroep op woensdag 18 en 19 juni. Off the Wall op 19 juni. Mondiavisueel op 21 juni.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu