Yin Yoga Sound bereikt mijlpaal en verwerkt dit in lessen en eerste boek

Manon Lemkes (links) gaat samen met Pieter van Knippenberg het boek ’Eerste Hulp bij Overprikkelingen’ uitbrengen.

Manon Lemkes (links) gaat samen met Pieter van Knippenberg het boek ’Eerste Hulp bij Overprikkelingen’ uitbrengen. Foto: aangeleverd

„Ik weet nog dat ik eind 2019 steeds tegen hetzelfde aanliep: hoe kan ik meer gaan vertrouwen?” Yogalerares Manon Lemkes van Yin Yoga Sound liep er telkens op vast: vertrouwen in zichzelf.

„Dat gebrek aan vertrouwen in mijzelf werd mede veroorzaakt door gevoeligheid en angststoornissen die ikzelf in mijn leven heb ervaren. Ik had het dan ook nooit voor mogelijk gehouden dat deze vraag de afgelopen twee jaar beantwoord zou worden. Alles is zo onzeker als je als ondernemer voor deze uitdagingen komt te staan. Het enige dat ik zeker wist, was dat ik yogales wilde geven.”

Gek genoeg hebben alle onzekerheden van de afgelopen twee jaar haar sterker gemaakt en heeft het haar lessen en trainingen voor Yin Yoga Sound verdiept. Binnenkort gaan deze vernieuwde lessen van start en ook heeft Manon deze verdieping verwerkt in haar eerste boek.

Training 1 mei ‘Zacht met Angst & HSP’

Op zondag 1 mei geeft Manon de vernieuwde, meer verdiepende, training ‘zacht met angst & HSP’ in MFC De Zuidwester aan de Gasthuislaan in Steenwijk. De training is van 10.00 tot 15.30 uur. “HSP staat voor hooggevoeligheid en heeft te maken met teveel prikkels die je op dat moment niet verwerken kunt,” vertelt Manon. “Hierdoor loopt je potje over en kan het zijn dat je angstig of onrustig wordt. Bepaalde dingen in je leven ga je dan vervolgens vermijden, waarvan je weet dat je er overprikkelt van raakt. Met deze training gaan we kijken waar het vandaan komt en krijg je inzicht in je gevoeligheid en angsten. Je krijgt waardevolle technieken aangeboden die we gaan oefenen en die heel makkelijk in je dagelijks leven te integreren zijn.”


Yintelligentie & Tuin Yoga Retreats Eesveen

Daarnaast geeft Manon weer in de buitenlucht Tuin Yoga Retreats in de Maartjestuin aan de Gierwal 3 in Eesveen op vrijdagmiddag 27 mei (daags na Hemelvaartsdag), zondagmiddag 26 juni en zaterdagmiddag 27 augustus, steeds van 13.00 tot 17.15 uur.

In deze yogalessen wil Manon de mensen laten kennismaken met hun eigen binnenwereld; ook wel ‘yintelligentie’ genoemd. “Maak in stilte kennis met je binnenwereld. Daar ligt de oplossing voor het inzicht in jezelf en problematiek als angsten, burn-out en depressiviteit,” weet Manon. “Als de afgelopen periode iets heeft laten zien, is dat je de rust niet vindt in de buitenwereld, maar juist in je binnenwereld. Met je eigen ‘toolkit’ leer je hoe je jezelf kunt helpen.”

Meer informatie hierover is te vinden op haar website www.yinyogasound.nl. Opgave voor de lessen of Tuin Yoga Retreats via het e-mailadres info@yinyogasound.nl of telefonisch via 06-36135779.

Boek uitgave ‘Eerste hulp bij overprikkelingen’

In samenwerking met Pieter van Knippenberg van 202publishers gaat Manon deze ‘toolkit’ uitbreiden in een boek, met als titel: ’Eerste Hulp bij Overprikkelingen’. Hierbij is een kaartenset van 55 kaarten ontwikkeld, geïllustreerd door Harriët Kalthof van PrimaPrent. Deze kaarten bevatten yin yoga, meditatie technieken, verzachtende technieken en inspiratieteksten die iemand helpen inzicht te krijgen in zijn of haar eigen overprikkelingen. „Het boek bevat alles wat ik geleerd heb wat betreft overprikkelingen en hooggevoeligheid, en welke invloed dit heeft op onze eigen binnenwereld. Ook zal ik in het boek een stukje autobiografie delen over verslavingen, HSP, ADHD en angsten en hoe je je relatie kunt verdiepen als je hierbij tegen weerstanden aanloopt.”

Geïnteresseerden kunnen al bij 202publishers intekenen voor het boek via het e-mailadres EHBO@202publishers.nl .