Youth Alpha start op 4 september, enthousiast team staat te popelen!

Elke avond begint met een lekkere maaltijd.

Elke avond begint met een lekkere maaltijd.

Het Youth Alpha team in Steenwijk start in september met een nieuw Youth Alpha-seizoen. De eerste bijeenkomst voor jongeren van 15 tot 27 jaar staat gepland voor zondag 4 september om 18.00 uur in het wijkcentrum de Gagels aan de Burgemeester Voetelinkstraat 56.

Alpha is een introductie in het christelijk geloof, die ook in Steenwijk wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend. In Nederland hebben ruim 320000 mensen, jongeren een Alpha cursus gevolgd. Ben je tussen de 15 en 27 jaar, of je nu gelovig of niet-gelovig bent; je bent welkom zoals je bent.

Relaxed

Een deelnemer: „Op Alpha Youth voelde ik me heel welkom. Mensen toonden interesse in wie ik was, ze hadden echt persoonlijke aandacht voor ons. Je kon je eigen vragen stellen. Dat sprak me aan. Ik wilde meer weten over wie God is. Wat de zin van het leven is, wat het betekent om praktisch te leven als christen. Daar wist ik niks over. Hoe maak je daar een keuze in? Alpha heeft me geholpen om beter de basis van het geloof te begrijpen en daarover in gesprek te gaan met anderen.”

Youth Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op www.youthalpha.nl of neem contact op met Marijke Bos, marijkebos86@hotmail.com, tel 0645087557.