Zadenbibliotheek nieuw initiatief voor meer natuur in Steenwijkerland

De officiële opening van de Zadenbibliotheek is een feit. eigen foto

Bibliotheek Kop van Overijssel heeft met hulp van Volkstuinvereniging ‘Ons Genoegen’ Steenwijk de Zadenbibliotheek in haar vestiging in Steenwijk geopend. Rob Verschuil knipte een lint van bloemen door waarna er met elkaar feestelijk werd getoost.

Het is de eerst geopende zadenbieb in Overijssel. De Zadenbibliotheek bestaat uit een kast waar je biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen kunt lenen of ruilen.

Meer diversiteit voor mens en natuur

De Zadenbibliotheek bevat al diverse biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen, maar er kan nog meer bij. Laat halve zakjes met zaden niet liggen, maar laat ze via de Zadenbibliotheek van eigenaar wisselen met als doel meer diversiteit voor mens en natuur. Met dit initiatief wil de Bibliotheek een positieve bijdrage leveren aan natuur in de gemeente Steenwijkerland. Lever de zaden aan in een zakje, waarop de soort duidelijk is vermeld en of je de zaden zelf hebt geoogst of niet. Voor het inleveren of ruilen van zaden hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. De Zadenbieb is tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek geopend.

Leerzame lezingen

Op termijn vult de Bibliotheek dit initiatief aan met leerzame lezingen, workshops en meer. Groene vingers of niet, de Zadenbibliotheek stelt jong en oud in staat om vanuit de eigen (moes)tuin bij te dragen aan de natuur. Om dit alles mogelijk te maken, namen de drie samenwerkende Bibliotheken Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst onlangs deel aan de mobiele collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat leverde ruim tweehonderd euro op. Kijk voor alle activiteiten van de Zadenbibliotheek op de Agenda op www.bibliohteekkopvanoverijssel.nl .

Nieuws

menu