Zaterdag de Blokzijler meren-wandeltocht

De tocht gaat door de Weerribben en Wieden. Foto: HS Lokker

Na 2 jaar coronaperikelen mag er eindelijk weer een wandeltocht georganiseerd worden. In tegenstelling tot wat in enkele wandelapps wordt vermeld gaat de Blokzijler Meren Wandeltocht wel door, en wel op zaterdag 26 maart. De start is vanaf MFC De Ploats aan de Groenestraat 18.

Landelijk bekend is de Blokzijler Merentocht op de schaats, die duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland naar het zuiderzeestadje Blokzijl trekt. De kans lijkt groot dat de schaatsen dit jaar in de doos blijven zitten. Om toch kennis te maken met het prachtige natuurgebied rondom Blokzijl organiseert de activiteitencommissie van MFC De Ploats voor de tiende keer de Blokzijler merentocht te voet. Deze jubileumtocht leidt de wandelaars door de Weerribben en Wieden. Dezelfde routes waar we 10 jaar geleden mee begonnen. Dit zijn immers de mooiste routes van dit prachtige natuurgebied. Spil in deze wandeltocht blijft Blokzijl, wat als start en finishplaats een fantastische entourage biedt. Op de route liggen verscheidene horecagelegenheden waar de wandelaars voor een natje en een droogje terecht kunnen. Ook de EHBO staat op diverse locaties klaar om blaren of andere klachten zo goed mogelijk te behandelen..

Alle deelnemers worden verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee. Ook is er een gedetailleerde routekaart voor elke wandelaar + herinnering. Onderweg krijgen zij een appeltje voor de dorst aangeboden . Ontdek het grootste aaneengesloten moerasgebied van Europa in de kop van Overijssel waar natuur en gezelligheid hand in hand gaan. Er zijn tochten te lopen van 10, 15, 25, 30 en 40 km. Starttijden 10, 15 en 25 km vanaf 9.00 uur, 30 en 40 km vanaf 7.30 uur. Inleg is € 6.- voor volwassenen en € 3.- voor kinderen tot 12 jaar. Start is MFC De Ploats, tel. 0527-291229 of 06-46785888.

Nieuws

menu