Zendemarkt nu op Koopzondag 24 april

De Zendemarkt is nu op Koopzondag. Foto: Wilbert Bijzitter

De binnenstad van Steenwijk staat zondag 24 april tussen 12.00 en 18.00 uur vol met kramen. Dan vindt de traditionele Zendemarkt plaats. Dit jaar voor het eerst op zondag!

„Daar hebben we bewust voor gekozen,” vertelt Tineke Knorren van Steenwijk Vestingstad. „We willen met de Zendemarkt een breder publiek trekken. Met de Zendemarkt op zondag maak je het voor iedereen mogelijk om de markt te bezoeken. Ook de mensen die doordeweeks moeten werken. De Koopzondag en de Zendemarkt kan een mooie samenwerking zijn, we gaan het zien. In ieder geval hebben alle standhouders toegezegd te komen, dus het belooft een gezellige markt te worden.”


Jaarlijks zijn er tijdens de Zendemarkt zo’n 150 kramen in het historische centrum te vinden, met een gevarieerd aanbod. Ook op Koopzondag 24 april zal dat niet anders zijn. Uiteraard ontbreken de traditionele voorjaarsbloemen niet, evenals de standwerkers, die allemaal op hun eigen wijze de leukste koopwaar aan je proberen te verkopen.


Paaskermis

De traditionele voorjaarskermis komt eveneens terug. In de week voorafgaand en tijdens het paasweekeinde is er kermis in de binnenstad. De kermis is te vinden op de Markt van woensdag 13 april tot en met paasmaandag 18 april. Ook beide paasdagen is de kermis open.

Zaterdag 16 april wordt het winkelend publiek in het centrum van Steenwijk verrast met paaseieren van de Vrolijke Paashazen.

Nieuws

menu