Zendemarkt op Koopzondag 30 april en kermis in de meivakantie

Vorig jaar trok de Zendemarkt op Koopzondag veel bezoekers.

Vorig jaar trok de Zendemarkt op Koopzondag veel bezoekers. Foto Sieb van der Laan

Net als vorig jaar, wordt ook dit jaar de Zendemarkt gehouden op Koopzondag. De binnenstad van Steenwijk staat komende zondag 30 april tussen 12.00 en 17.00 uur vol met kramen tijdens de Zendemarkt.

Sinds jaar en dag wordt in het voorjaar de Zendemarkt gehouden in de Vestingstad. Jaarlijks zijn er allerlei kramen met een zeer gevarieerd aanbod. Hier vind je de leukste koopjes en aanbiedingen. Uiteraard ontbreken de traditionele voorjaarsbloemen niet. Diverse standwerkers proberen, allemaal op hun eigen wijze de leukste koopwaar, aan te prijzen aan de bezoekers die gezellig komen snuffelen en struinen. De muzikale klanken komen deze middag van de Dixie Koks en de Markantikar. En ook de winkels zijn op Koopzondag 30 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Kermis in de meivakantie

In de tweede week van de meivakantie, van dinsdag 2 tot en met zondag 7 mei is er Voorjaarskermis op de Markt in de Steenwijker binnenstad. De kermis start elke dag rond het middaguur en gaat door tot ongeveer 22.00 uur. Alleen op donderdag 4 mei stopt de kermis om 17.00 uur in verband met de dodenherdenking.