Zes gastexposanten & overzichtstentoonstelling in Kulturhus tijdens Atelierroute Weerribben-Wieden

Bronzen beelden van Jan en Carina Westerhof.

Bronzen beelden van Jan en Carina Westerhof.

De Atelierroute Weerribben-Wieden vindt plaats in de weekenden van 2 en 3, 9 en 10 oktober. In het Kulturhus van Giethoorn is dezer dagen een overzichtstentoonstelling te bewonderen met van elke deelnemende kunstenaar een werk. Daarnaast is er in het in het Kulturhus een 6-tal gastexposanten! De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende locaties is te vinden op www.atelierrouteweerribbenwieden.nl . Ook is er flyer met alle deelnemende kunstenaars en locaties ontwikkeld, verkrijgbaar bij de locaties.

Dezer dagen is het Kulturhus vrij toegankelijk te bezoeken (zonder coronatoegangsbewijs) en fungeert het als doorstroomlocatie. We hebben een routing gemaakt, waarbij men langs alle werken van de overzichtstentoonstelling èn langs de 6 gastexposanten komt. Meer informatie is te vinden op www.kulturhusgiethoorn.nl .


OVERZICHTSTENTOONSTELLING

In het Kulturhus is tijdens de Atelierroute een overzichtstentoonstelling te bewonderen. Elke deelnemende kunstenaar toont een werk. Deze wordt op vrijdag 1 oktober om 19.30 uur geopend voor genodigden. Let op: Deze opening is alleen te bezoeken met coronatoegangsbewijs. Hier wordt bij binnenkomst op gecontroleerd door de organisatie. Meer informatie is te vinden op www.kulturhusgiethoorn.nl .


GASTEXPOSANTEN TIJDENS ATELIERROUTE


Lia Gurowitsch | Lia is een eigentijdse primitieve en succesvolle schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid.Hanna Schut | Hanna werd geboren in Amsterdam en bracht haar jonge jaren door aan de rand van deze stad, waardoor ze ook met het buitenleven in aanraking kwam. Tijdens haar leven in de randstad groeide het verlangen naar het platteland, vandaar haar verhuizing naar Drenthe. De realistische kunstwerken van Hanna geven dit prachtig weer.


Siersmederij J. Westerhof | Jan & Carina Westerhof-Heideman maken prachtige beelden van brons. De bronzen beelden worden gegoten volgens de cire perdue methode, oftewel de verloren wasmethode. Beelden van brons kunnen worden gemaakt door het materiaal te smelten en dan in een vorm te gieten. Het maken van een gietvorm is een ingewikkeld proces, waarvoor verschillende methodes zijn. De meest voorkomende methode van het bronsgieten is het ‘cire perdue gieten‘ oftewel ‘de verloren wasmethode‘.


Artbyest | Erik Stokker maakt grafische kunstwerken. De originele pentekeningen zijn zeer gedetailleerd en getekend met grafische rOtringpennen. Precisie stipwerk (pointillisme), strakke lijnen, grafische patronen en hersenspinsels wisselen elkaar af.

Glasatelier Herma Immink | Herma Immink haar passie is glas. Ze maakt objecten van glas door middel van de techniek glasfusen. Glasfusen is het samensmelten van glas. Dit gebeurt in een glasoven. Hiermee komen prachtige creaties tot stand. Met name door de inval van het licht zie je het glas steeds weer in een andere dimensie.

Albert Timmerman | Albert Timmerman maakt prachtige schilderijen, meestal in zwart/wit tinten. Zijn favoriete onderwerpen zijn historische beelden van Staphorst (zijn woonplaats) van de landbouw en portretten.


Overigens kunnen zowel de overzichtstentoonstelling van de Atelierroute Weerribben-Wieden als de gastexpo’s de hele maand oktober in het Kulturhus van Giethoorn bewonderd worden.