Zing liedjes van vroeger mee met Tamara Tol

Maartje & Kine komen donderdag 20 april naar De Meenthe.

Maartje & Kine komen donderdag 20 april naar De Meenthe. Foto Jaap Reedijk

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Tamara Tol, Jandino, Maartje en Kine, Stef Bos en Band, Poor Ellen Smith, Daniel Oostra en Jasper van der Veen.

De voorstelling ‘Liedjes van vroeger’ van Tamara Tol is te zien op woensdag 19 april, aanvang 15.00 uur. Zangeres Tamara Tol, geboren en getogen Volendamse en haar live band nemen je mee op een muzikale reis terug in de tijd. De mooiste liedjes van toen laten je het fijne, veilige gevoel van vroeger weer helemaal herbeleven. Iedereen heeft bij bepaalde liedjes uit het verleden een bijzondere herinnering. Een tekst of een melodie kan je moeiteloos meenemen naar een dierbaar moment van vroeger. Liedjes uit vervlogen tijden, die sterk appelleren aan het gevoel van nostalgie en je laten verlangen naar ‘die goeie ouwe tijd’.

Jandino

De voorstelling ‘Judeska Airlines’ van Jandino is te zien op donderdag 20 april, aanvang 20.00 uur. Na vier succesvolle films en twee uitverkochte theatertournees keert Judeska in 2022/2023 terug in een gloednieuwe hilarische klucht, geproduceerd door Het Huis van Asporaat. Nadat Judeska voor de zoveelste keer is ontslagen, krijgt ze nog één kans van het uitzendbureau. Ze mag als stewardess aan de slag. Judeska ziet het meteen helemaal zitten. Verre reizen, dure hotels en cocktails drinken aan zwembaden. Met andere woorden: glamour. Maar dat zit er tot haar ongenoegen allemaal niet in, want ze blijft aan de grond. Ze wordt namelijk grondstewardess. Met afterparty!

Maartje en Kine

De voorstelling ‘Hoge Noot’ van Maartje en Kine is te zien donderdag 20 april, aanvang 20.15 uur. In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Stef Bos en band

De voorstelling van Stef Bos en band is te zien op vrijdag 21 april, aanvang 20.00 uur. Deze is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Poor Ellen Smith

Het vrijdagavondvestzakconcert met Poor Ellen Smith is op vrijdag 21 april, aanvang 20.30 uur. Een band ontstaan uit passie voor muziek. In 2014 is het idee ontsproten om eens “iets met die murder ballads” te gaan doen. Moord en doodslag leek de band een fijn thema om mee aan de slag te gaan. Andermans ellende levert in de praktijk namelijk vaak prachtig mooie nummers op. Om een breder publiek te kunnen bereiken is daarnaast door de band al snel ingezet op het spelen van Country-classics. Denk aan: Johnny Cash, Dolly Parton, Emmylou Harris!

Daniel Oostra

De voorstelling van Daniel Oostra, met Ancora in het voorprogramma, is te zien op zaterdag 22 april, aanvang 20.00 uur. Na een ernstige ziekte die hem een tijdlang uit de running hield, keert hij nu terug op de Nederlandse podia. Daniël Oostra, de symphatieke zanger uit het noorden des lands. Een gouden stem, een veelzijdig repertoire en de podium-presentatie van een rasentertainer. Daniël Oostra heeft het allemaal. De sympathieke zanger weet op elk feest de juiste toon aan te slaan en krijgt elke zaal plat met zijn enthousiasme en aanstekelijke presentatie. Daniël is meer dan alleen zanger. Hij beschikt over een natuurlijk talent om mensen te vermaken. Een rasartiest en een volbloed entertainer.

Jasper van der Veen

De voorstelling ‘Niet gehinderd door enige kennis’ van Jasper van der Veen is te zien op zaterdag 22 april, aanvang 20.15 uur. Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis

Nog meer te zien:

3JS op 28 april. Motel Westcoast op 29 april. Bing op 30 april. Kikker is verliefd op 2 mei. Erik van Muiswinkel op 3 mei. Veldhuis en Kemper op 6 mei. Passie voor Bach op 7 mei. De Nedersaksen Live op 9 mei. Kidspop van Monique Smit op 14 mei. Legendary Albums Live – MeatLoaf op 19 mei. The Wieners op 27 mei. Twee Recht Twee Averecht op 31 mei. De wortel van gras op 31 mei. Droom XL op 4 juni. Dai Carter op 7 juni.