Zingen gaat altijd door! Vocal@Motion geeft twee voorstellingen in De Meenthe

Het koor treedt regelmatig op, onder de bezielende leiding van Barbara Lok.

Het programma voor ‘Tree of Life’, de eigen voorstelling van Vocal@Motion op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 november, is helemaal compleet! Het is een voorstelling geworden over hoe het de groep de laatste 1,5 jaar is vergaan. Niet alleen corona en hoe ze daar qua zingen allerlei oplossingen voor hebben bedacht, maar ook over de ‘levensboom’ – de manier waarop je sowieso in het leven kunt staan. De groep neemt je mee met muziek, theater en interactie in alle gebeurtenissen die zich daarbij afspelen.

De voorzitter Klaas Dekker vertelt dat het koor de afgelopen periode maar weinig repetities heeft moeten missen. Er werden steeds nieuwe wegen gevonden om veilig aan de maatregelen te voldoen, maar wel te kunnen blijven zingen met elkaar. „We vieren het leven, we zingen met elkaar, online en nu weer heerlijk live, maar hebben ook verdrietige momenten meegemaakt deze anderhalf jaar. Muziek kan dit alles heel goed verwoorden, dat is het mooie ervan. Het staat midden in het leven van alle koorleden en na de voorstelling hopelijk ook bij het publiek!”

Met de uitgekozen nummers is de muzikale voorstelling heel veelzijdig te noemen. Het gaat van ‘Don’t worry about me’ van Frances, ‘Als wij niets doen’ van Soldaat van oranje tot en met het zeer uptempo nummer ‘I’m still standing’ van Elton John. De samenstelling van het programma verteld niet alleen een verhaal, maar laat ook de diversiteit en de liefde voor het zingen van het koor en de zangers en zangeressen zien. Er is ook weer een gast uitgenodigd ter afwisseling in het programma. Wie en wat dat is blijft nog even een verrassing.

Vocal@Motion treedt regelmatig op, bijv. tijdens Kopje Cultuur, Dickens, of in de regio met een eigen concert. Het repertoire bestaat uit musical, jazz, licht klassiek, volksmuziek en close-harmony songs. Juist die veelzijdigheid in muziekstijlen zorgt voor afwisseling in het programma. De muzikale leiding is sinds 2019 in handen van Barbara Lok. Barbara is in deze regio één van de initiatiefnemers van bijv. Razzia en eerdere theaterproducties zoals ‘Storm over de Beulake’. Daarnaast is ze dirigent bij verschillende koren en geeft zangles. De begeleiding op piano is door René Kolsters die inmiddels een aantal jaren aan het koor verbonden is.

De eerste voorstelling is op zaterdagavond 6 november om 19.30 uur; de tweede voorstelling is op zondagmiddag 7 november om 15.00 uur. Beide zijn in het Vestzaktheater in Steenwijk. Kaarten zijn te reserveren via pr@vocalatmotion.com of 0629381482 en zijn €15,- per stuk. Per voorstelling zijn er 125 kaarten beschikbaar. VOL=VOL dus wees er snel bij.

Meer weten? Kijk dan op www.vocalatmotion.com , of volg het koor op facebook.

Nieuws

menu