Zingen, lachen, genieten: kom verder!

De Mastreechter Staar. Foto: StaarVaria

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Rumag, Klassiekers met Koolhoven, Freek de Jonge, Mastreechter Staar en Zoutmus.

Rumag

De voorstelling ‘Rumag’ is te zien op donderdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur. De internetsensatie die iedereen kent van de zwart/witte ongecompliceerde en uiterst grappige slogans krijgt een eigen theatertournee. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Hun teksten zijn altijd origineel, grof, seksueel maar vooral uiterst grappig. De theaterversie van Rumag zal aanvoelen als een belevenis. Je bent als bezoeker onderdeel van een show waar we samen de grenzen opzoeken van wat kan en wat absoluut niet. Met elkaar zoeken we elke avond de beste Rumagger van de zaal en dat alles via de bekende grappige teksten.Klassiekers met Koolhoven

De voorstelling ‘Klassiekers met Koolhoven’ van Martin Koolhoven is te zien op vrijdag 29 oktober, aanvan g 20. 00 uur. Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. In deze voorstelling vertelt Martin aan de hand van scènes uit legendarische filmklassiekers én uit zijn eigen films een boeiend verhaal. Hij gaat in op wat de getoonde filmscènes nu zo goed maakt, wat cinema voor hem betekent en hoe hij dat vertaalt naar zijn eigen werk. Een niet te missen voorstelling voor iedere filmliefhebber!


Freek de Jonge

De voorstelling ‘Kom verder’ van Freek de Jonge is te zien op vrijdag 29 oktober, aanvang 20.15 uur. Van Freek de Jonge verscheen drie jaar geleden deel 2 van zijn Memoires onder de titel Reikhalzend Verlangen. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij gewerkt aan deel 1 dat half oktober uitkomt getiteld: Kom Verder. Het verhaal strekt van 1900, als mijn grootvader op het Zeeuwse eiland Duiveland een roeping krijgt tot 1951 als mijn vader in Zaandam beroepen wordt. Het beschrijft de ‘coming of age’ van mijn vader. De avond bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan en signeren en samen op de foto. Kom Verder!


Mastreechter Staar

De voorstelling ‘Staarvaria’ van Mastreechter Staar is te zien op zaterdag 30 oktober, aanvang 30 oktober. De mannen van Mastreechter Staar zullen in hun programma verschillende muzikale stijlen zoals opera, operette en musical volop de aandacht geven, net zoals de meest bezongen thema’s in de muziek: liefde, geloof en trots! U krijgt een internationaal programma, zo hoort u talen van Zuid-Afrikaans tot Engels en we bezoeken landen tussen Zuid-Amerika en Rusland. Ook zullen wij u bewijzen, dat héél veel mannen héél zacht kunnen zingen!


Zoutmus


De voorstelling ‘Jungleprinter’ van Zoutmus is te zien op zaterdag 30 oktober, aanvang 20.15 uur. Hoe gaat het met de maffia-slak? Goed? Is er nog steeds een aap die weggehaald moet worden? WE WETEN HET NIET! We weten wel dat de sceyenes steeds zullen ontsporen, dat er een hele serieuze vergadering-sceyene in zit, dat de muziek de boventoon voert en dat we nog dieper het zoute universum induiken. Zoutmus blaast je benen opeens helemaal weg. Sorry alvast. Je kunt al je bonnetjes declareren bij de eerste persoon die je in de foyer tegenkomt. Zoutmus neemt je mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat je lachen tot je tanden in de fik vliegen.


Ook te zien in De Meenthe: René van Meurs op 3 november. Nhung Dam op 3 november. Marcel Harteveld op 4 november. The Stones vs The Beatles op 5 november. The Sound of Musicals op 6 november. Vocal@Motion op 6 en 7 november. VIS TV op 7 november. The Fortunate Sons (USA) op 10 november. Tuschinski op 10 november. Charly LUske op 11 november, Marjolein van Kooten op 11 november. Blaaskappelfestival op 13 november. Ernst Hütter op 13 november. Pimp de Sint show op zondag 14 november. Nathalie Baartman op 18 november.
Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu