Christelijk Regionaal Koor Voices zingt vanuit de Sint Clemenskerk in Steenwijk

Ondanks de grootste opknapbeurt in vijf eeuwen zijn er ook de komende maanden wel activiteiten in de Sint Clemenskerk. Archieffoto Wilbert Bijzitter

Ondanks de grootste opknapbeurt in vijf eeuwen zijn er ook de komende maanden wel activiteiten in de Sint Clemenskerk. Zo zingt daar op zondagavond 24 april een bijzonder koor. Het gaat om het Christelijk Regionaal Koor Voices uit Kampen met zangers uit de wijde omgeving van Kampen.

De kerk is open om 18.15 uur. De zang begint om 19.00 uur en er staat koffie klaar. De toegang is gratis. Er is wel een collecte bij de uitgang. Christelijk Regionaal Koor Voices uit Kampen staat onder leiding van dirigent Jan Quintes Zwart, met aan het orgel Ronald Ymker. Een uitstekend koor met een zeer bekende dirigent.

CRK Voices is opgericht als stichting met als doelstelling: ‘het uitdragen van het geestelijke lied in al zijn verscheidenheid’. Een regionaal koor in een ruim gebied rondom Kampen, waarbij de koorleden afkomstig zijn uit onder meer Emmeloord, Urk, Genemuiden, Meppel, Hasselt, Zwartsluis, Zwolle, Wezep, Elburg, Oosterwolde en Nijkerk. Het koor telt 98 leden.

Jan Quintes Zwart

Dirigent Jan Quintes Zwart zag in 1957 in Emmen het levenslicht. In 1984 werd hij dirigent van zijn eerste koor, de christelijk gemengde zangvereniging Looft den Heer. Een koor waar hij nog steeds dirigent van is. Daarna maakte de carrière van Zwart een stormachtige ontwikkeling door. In korte tijd volgden diverse andere koren en werd hij min of meer ‘ontdekt’ door radio en tv-producer Jan de Haan. Er volgden tal van radio en tv opnamen voor de E.O. voor programma’s zoals ‘Samen Zingen met Arie Pronk’, de ‘Zomeravond Zangvierdaagse’, en ‘Nederland Zingt’ (radio en tv).

Nieuws

menu