Zomerexpositie ‘Zoom in!’ in de Kleine Kerk Steenwijk

Een van de geëposeerde foto's van Philip Friskorn. Foto: Philip Friskorn

Tijdens de Vestingfeesten van 20 juli t/m 24 augustus 2022 is in de Kleine Kerk van Steenwijk de expositie ‘Zoom in! te zien.

Deze expositie is samengesteld door drie kunstenaars.

Philip Friskorn, hij is full time freelance fotograaf, met name op het gebied van natuur, milieu en recreatie. Hij zegt over zichzelf: „ik ben altijd op zoek naar drie elementen: licht, schoonheid en emotie. Je wilt beelden mee naar huis nemen om later deze drie elementen met anderen te kunnen delen.” Zijn werk wordt gebruikt in vele publicaties en boeken. De foto’s voor deze expositie zijn geprint op Dibond, een hoogwaardig krimpvrij aluminium composiet.

Joop Godri, als grafisch vormgever is hij altijd op zoek naar mooie, interessante of bijzondere vormen. Hij heeft altijd interesse gehad in fotografie, door zijn werk had hij hier ook veel mee te maken, maar hij liet het over aan professionals. Door zijn interesse voor natuur heeft hij in zijn vrije tijd veel buiten gefotografeerd. De Weerribben en de Wieden lenen zich hier uitstekend voor. Hij heeft eerst veel geëxperimenteerd met licht en macro. Maar hij ontdekte snel dat de factoren toeval en onvoorspelbaarheid, zoals in de natuur, toch meer zijn ding zijn. Voorwaarden en omstandigheden kun je scheppen, maar de elementen bepalen wat er gebeurt.

Marten van Garderen: hij kocht op zijn 19e zijn eerste spiegelreflexcamera en was meteen verkocht aan fotografie. Door deze vorm van beelden vastleggen veranderde zijn zienswijze naar de wereld en zijn schoonheid, tot in detail. De verwondering naar de schepping begon letterlijk. Hierdoor heeft hij ook geleerd dankbaar te zijn voor de ‘kleine dingen’. Fotograferen is voor hem niet alleen het zoeken naar het ‘perfecte plaatje’. Het leert hem over de natuur, hoe ingenieus het is, hoe kwetsbaar het is en wat er misgaat. Ook is het voor hem belangrijk om zich regelmatig zelf in de natuur te bewegen. Dit ‘aarden’ is enorm belangrijk voor zijn (mentale) gezondheid.

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdagmiddag 16 juli om 15.00 uur door Ellen Bos, oud bestuurslid Stichting Kunst en Cultuur Kleine Kerk Steenwijk. Tijdens de bijeenkomst zullen de fotografen vertellen over hun werk en zal er een muzikale bijdrage zijn van Simon Visser op piano. Hierna is er nog een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. Om 16.30 wordt de bijeenkomst afgesloten.

Na 16 juli is de kerk iedere woensdag open van 10.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij.

Nieuws

menu