Zondag Droom XL in De Meenthe

Leden van de theatergroep Droom XL bezochten Blokzijl.

Leden van de theatergroep Droom XL bezochten Blokzijl.

Zondagmiddag 29 mei is in Rabo Theater de Meenthe om 14.30 uur de voorstelling ‘Joost en Jan’s Wonderbaarlijkste Avontuur’ te zien van de theatergroep Droom XL. De scholieren Joost en Jan zijn maar geïnteresseerd in één ding en dat is doorbreken in de muziekwereld met J-Kwadraat. Dat is de naam van hun singersongwriters duo.

Leden van de theatergroep werden vorige maand al gespot op diverse locaties in Steenwijkerland. Zo ging Albert Einstein op bezoek bij Marco van Beek Premium Cars & Car Service, waar hij na een pittig potje onderhandelen zijn scootmobiel inruilde voor een snelle Ferrari. Winkelend publiek in de Welkoop in Steenwijk werd opgeschrikt door heerser en veroveraar Dzjengis Khan die in de winkel verdacht veel tijd doorbracht bij de tuingereedschappen en daar zijn knuppel inleverde voor een motorzaag en en passant nog wat konijnen knuffelde. Het kanon dat de kolk in Blokzijl overziet werd vertroeteld door de bekendste Franse generaal Napoleon Bonaparte en de toffe modezaak Tutola in Vollenhove werd bezocht door twee heuse middeleeuwse prinsesjes die de mode aldaar helemaal te gek vonden en met tassen vol hippe kleren weer vertrokken. Giethoorn rock en roll’de als nooit te voren toen plots in een rondvaart punter de enige echte Elvis Presley zijn opwachting maakte. Hij werd gevaren door Joost en Jan: de hoofdpersonen in de voorstelling van Droom XL. Deze voorstellingen worden gemaakt door Henk en Tjitske Boltje en gespeeld door jongeren met een verstandelijke beperking. Zoals men gewend is van DROOMXL is ook deze vierde voorstelling doorspekt met veel vaart, humor, muziek en natuurlijk de filmbeelden die deze zaterdagmiddag door Lisa Schraa werden geschoten.


Wil je ook zien hoe zondagmiddag 29 mei in Rabo Theater de Meenthe deze historische metgezellen met Joost en Jan hun wonderbaarlijkst avontuur beleven, koop dan snel een kaartje op de Meenthe site en ga mee met Jan en Joost op tijdreis. Een kaartje kost 10 euro en de voorstelling begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Uitreiking cheque

Lionsclub Steenwijk De Kop heeft tijdens het kerstweekend in december haar best gedaan met de verkoop van kerstartikelen voor het goede doel DroomXL. Na de voorstelling ‘Joost en Jan’s Wonderbaarlijkste Avontuur’ op zondag 29 mei in de Meenthe zal de opbrengst worden onthuld. Lionsclub Steenwijk De Kop is een jonge, enthousiaste, ondernemende Lionsclub van dames die streven naar een combinatie van gezelligheid en inzet voor maatschappelijk doelen.