Zondag tweede wintereditie Hollands Venetië Tocht

Offroad rijders kunnen ook een graveltocht maken over onverharde wegen. Foto Martijn Doeve

Na het succes van aflopen jaar, organiseert RTV Steenwijk voor de tweede keer, de wintereditie van de Hollands Venetië Tocht. Aanstaande zondag 29 januari is het zover. Nieuw dit jaar, is dat de deelnemers ook de keuze hebben in een graveltocht. De start- en finishlocatie is wederom bij VV Steenwijk.

De renners hebben de keuze voor 2 wegroutes van 70 km en 120 km en 1 gravelroute van 75 km. Steenwijkerland biedt veel mogelijkheden om routes te combineren en nieuwe wegen in te passen. Daardoor zijn de routebouwers er in geslaagd om een nieuwe en uitdagende route te maken. Daarnaast bevat de tocht nog steeds alle hoogtepunten van een echte Hollands Venetië Tocht. Je fietst door het bos van de Woldberg, langs water, polder en onze prachtige natuurgebieden Weerribben en Wieden. Daarnaast gaat de tocht langs onder meer Blokzijl, Vollenhove en deels over de oude Zuiderzeedijk. Daar waar wind vaak een bepalende rol speelt.

Op dit moment is het gravel rijden enorm in opkomst en aangezien rondom Steenwijk veel mooie onverharde wegen liggen, is er besloten ook een graveltocht te maken voor de offroad rijders. Deze route gaat over bosrijk gebied langs de stuwwallen rondom Steenwijk, namelijk Havelterberg en de Woldberg. Maar ook langs de Steenwijker Aa, Vledder, Willemsoord en de Gieterse Polder. De route is ongeveer 70% onverhard en is toegankelijk voor gravelrijders, MTBers en Cyclocrossers. De wegroutes zijn voor alle fietsers toegankelijk, zo ook bijvoorbeeld voor velomobiel.

De deelnemers krijgen een GPS-route en een deelnemerskaart met noodnummer. De starttijd van de tocht is tussen 8:00 en 10:00. Als de deelnemers de tocht hebben volbracht staat er hotdog en drankje klaar bij start- en finish locatie van VV Steenwijk. Ook is het mogelijk om ter plekke te douchen en om te kleden. Let op: inschrijving kan via de website van NTFU: www.fietssport.nl . De organisatie vraagt deelnemers, om zoveel mogelijk via deze website in te schrijven om doorstroom bij de start te bevorderen. Dit omdat bij inschrijving ter plekke de fietscomputer nog moet worden ingesteld met de GPS route. Let op: de routes worden niet uitgepijld.

RTV Steenwijk bestaat al ruim veertig jaar en heeft inmiddels een goede naam opgebouwd aangaande het organiseren van grote evenementen. Onze clubritten worden begeleid door goed opgeleide wegkapiteins, waarbij veiligheid, respect, gezamenlijk plezier en voldoening voorop staan. Vragen over onze club of lid worden? Zie www.rtvsteenwijk.nl.

Nieuws

menu