Zonnebloem Steenwijk naar de Floriade: 'Wat hebben onze gasten genoten'

Met een bus vol gasten en vrijwilligers heeft de Zonnebloem Steenwijk de Floriade in Almere bezocht. Foto: Janny de vries

Met een bus vol gasten en vrijwilligers heeft De Zonnebloem Steenwijk vorige week de Floriade in Almere bezocht. De reis was mede mogelijk door Rabo Clubsupport en de verkoop van loten.

„De berichten over de Floriade waren niet bemoedigend, maar wat hebben onze gasten genoten”, zegt Janny de Vries, secretaris van de Zonnebloem Steenwijk, enthousiast. Bij aankomst was er eerst koffie en gevulde koek terwijl de rollators uit de bus werden gehaald en gasten konden plaatsnemen in de klaarstaande rolstoelen.

In het park werden de gasten en vrijwilligers getrakteerd op een lunch. Tussen de bloeiende perken door ging het gezelschap naar het restaurant. Daarna kon iedereen zijn eigen gang gaan in het park. Ondertussen liepen de vrijwilligers ook op de Floriade om, waar nodig, de helpende hand uit te steken. De gasten in een rolstoel gingen samen met de duwende vrijwilliger op pad.

Alle lof

„De vrijwilligers waren tot alles bereid, als de gasten maar genoten. En genoten hebben ze. Een dankjewel is ook op zijn plaats voor de inzet van mensen die geen vrijwilliger zijn, maar bereid waren ons te helpen”, vindt Janny de Vries. „Ook de eigen vrijwilligers geldt een oprecht dankjewel. Net als voor Tjerk en Tineke Greidanus, van Zorgreizen op Maat, die ons veilig door deze dag loodsten met hun bus. En dan kun je alleen maar zeggen: wat is het toch mooi dat je mensen met fysieke beperkingen zo’n mooie dag kunt bezorgen.”

Steunen

Via de website van de Zonnebloem zijn loten te koop waarmee het werk van de Zonnebloem kan worden gesteund. Daarnaast is er in september weer een actie van Rabo Clubsupport waar ook op de Zonnebloem gestemd kan worden. Wie meer wil weten over de Zonnebloem Steenwijk, of zich wil aanmelden als gast of vrijwilliger kan contact opnemen met Janny de Vries via tel. 06 23235094.

Nieuws

menu