Zonnebloem-gasten Op Pad Met Annie MG. Schmidt

Zo'n 300 gasten woonden de voorstelling bij. Aangeleverd

Een grote autobus rijdt het parkeerterrein van De Meenthe op; daarna rijden auto’s af en aan. Rollators worden uitgeladen en mensen in (elektrische) rolstoelen weten ook maar al te goed de ingang te vinden. Bij de voordeur worden de Zonnebloem-gasten verwelkomd door Otje, een van de figuren uit het oeuvre van Annie MG.

Binnen staan nota bene Annie MG , Opa en een garderobe juffrouw. Zij heten de gasten nogmaals van harte welkom. Duidelijk blijkt dat de gasten er zin aan hebben. In de zaal worden de rollators keurig geparkeerd op plaatsnaam en de gasten worden begeleid naar hun zitplaatsen. Keurig aangegeven: afdeling bij afdeling. De afdeling Steenwijk heeft namelijk voor deze voorstelling afdelingen van de Regio ZW Drenthe en NW Overijssel (Giethoorn, Hoogeveen, Meppel, Staphorst, Steenwijkerwold, Vledder, De Wolden, Zwartsluis) uitgenodigd mee te doen aan deze activiteit. En zo kunnen ruim 300 gasten en vrijwilligers genieten van deze voorstelling, speciaal geschreven voor De Zonnebloem en uitgebracht door ’t Huistheater. Het drietal: de twee spelers en de technische man zijn helemaal op elkaar ingespeeld.


Om exact 14.00 uur opent Janny de Vries (secretaris afdeling Steenwijk) de middag en heet iedereen officieel welkom. Ze vervolgt met het opnoemen van de sponsoren, want mede door hen is deze voorstelling mogelijk gemaakt. Het gaat om: Univé, Frisse Start (Gemeente Steenwijkerland), de Dyka, Scootmobiel Steenwijk, Odd Fellows, Vredenburg, Eurowall, de Regio van De Zonnebloem, Stichting De Boer en Rabo Theater De Meenthe. Janny eindigt met: „en nu… snel Op Pad Met Annie MG Schmidt. Veel plezier!”


Jeske van Hemert en Luc van den Engh komen het mooie, intiem ingerichte podium op en starten hun programma met: ‘Ja zuster, nee zuster’ . Het ene liedje van Annie MG volgt het andere op. De liedjes worden onderbroken door leuke sketches in mooie kostuums. Een van de hele mooie nummers deze middag is: ‘Vluchten kan niet meer’ . Ooit een succesnummer van Frans Halsema en Jenny Arean en nu op de harp begeleid door Jeske zelf. Na drie kwartier is het pauze. Alle gasten worden door de vrijwilligers voorzien van een drankje.

Op rolletjes

Alles loopt op rolletjes. Dat er een energiecrisis heerst, is te merken aan het feit dat de gasten hun jassen laten ophalen uit de garderobe. Een minpuntje, maar toch blijven ze zonder gemopper genieten van de tweede helft van de voorstelling.
Om klokslag 16.00 uur zingt het duo weer het lied waarmee ze zijn begonnen: ‘Ja zuster, nee zuster’ .

Janny neemt het woord en bedankt het gezelschap voor hun mooie optreden en de gasten voor hun aanwezigheid. Ze hoopt dat er nog lang teruggekeken wordt op deze middag en wenst iedereen een wel thuis. Grote dank komt toe aan de vrijwilligers van alle afdelingen. Samen zorgden zij ervoor dat alles goed en snel verliep.

Meer weten over De Zonnebloem Steenwijk of gast, vrijwilliger of sponsor worden? Neem dan contact op met Janny de Vries, telefoon: 06-23235094. Kijk ook eens op https://www.zonnebloem.nl/steenwijk .

Nieuws

menu