Zonnige voorjaarsbraderie trekt velen naar de Steenwijker binnenstad

Het was vandaag gezellig druk op de voorjaarsbraderie.

Het was vandaag gezellig druk op de voorjaarsbraderie. Foto: Wilbert Bijzitter

Zonnig en gezellig druk: dat was het vandaag op de voorjaarsbraderie die de winkeliers van Steenwijk Vestingstad hadden georganiseerd. Veel langs de kraampjes slenterende bezoekers, met name in de Oosterstraat en de Woldpromenade en ook de terrassen op de Markt zaten bomvol. Lange rijen voor de IJsmakers aan de Markt en in de Oosterstraat bij de kraam met Boerderij-ijs.

Mede door het fraaie weer kwamen vrijdag veel bezoekers even een kijkje nemen. Er waren leuke aanbiedingen bij de kraampjes van de winkeliers en bij de standhouders, waaronder veel ‘oudgedienden’ als de kramen met de droge worsten, ondergoed, stroopwafels, de grote kledingkramen aan de Oosterpoort en aan de Woldpoort, waar zoals gewoonlijk ook de stand van de CD Hal uit Ruinen te vinden was. In veel winkels was het ietsje minder druk dan op straat. Iedereen genoot buiten van het stralende lentezonnetje.Voor een gezellig muziekje zorgde onder meer André met zijn vrolijke Muzi Plu, met liedjes van vroeger en nu. Ook aan de kinderen was gedacht. Voor hen was er op de Markt een compleet speelparadijs te vinden met springkussens en een groot FunWheel circuit.

Koopzondag met levende standbeelden

Aanstaande zondag is er koopzondag in de binnenstad, van 13.00 – 17.00 uur. In verband met pinksteren is de koopzondag niet op de laatste zondag van de maand, maar een week naar voren gehaald. Op zondag 21 mei zijn de winkels open en kan er lekker gewinkeld worden. De koopzondag wordt opgeluisterd door levende standbeelden op de Markt.