Zwembad De Waterwyck krijgt nieuwe wellnesshoek

De wellnesshoek in zwembad De Waterwyck in Steenwijk. Aangeleverde foto

Deze week is in zwembad De Waterwyck in Steenwijk een begin gemaakt met de aanleg van een nieuwe wellnesshoek. Die komt in de plaats van de Exotic Garden, die aan vervanging toe is. Het is de bedoeling dat net voor de voorjaarsvakantie van februari volgend jaar gebruik kan worden gemaakt van de vier nieuwe kruidenbaden en twee infraroodcabines in de wellnesshoek.

De kruidenbaden en infraroodcabines helpen de spieren en gewrichten op te warmen. Volgens Waterwyck is het een aanrader voor wie last heeft van reuma, artrose of fibromyalgie.

Verduurzaming

In de tijd dat de zwembaden van Steenwijk en Vollenhove gesloten bleven in verband met coronamaatregelen, is er hard gewerkt aan de verduurzaming van de accommodaties van Sportservice Steenwijkerland, waar de sporthal ook onderdeel van is. Zo is er in De Waterwyck led-verlichting aangelegd in de kleedruimten en in de sporthal en zijn er twee warmtepompen geplaatst. Die pompen zorgen grotendeels voor de verwarming zodat het gasverbruik een stuk is verminderd. De zonnepanelen die op het dak staan leveren bijna alle elektriciteit die de warmtepompen nodig hebben.

Tijdens de verplichte sluiting van zwembaden is ook het bad in Vollenhove onder handen genomen. Daar is een nieuwe verwarmingsketel geïnstalleerd, is het filter van het buitenbad vernieuwd en is de waterzuiveringsinstallatie vervangen door een nieuwe.

Nieuws

menu