Özcan Akyol te gast bij Prinsjesdagontbijt Steenwijkerland

Özcan Akyol.

Özcan Akyol. Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

Özcan Akyol is de spreker tijdens het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt op woensdag 22 september in Steenwijk.

Naar een geschikte locatie wordt nog gezocht. De Grote Kerk werd genoemd als plek voor het ontbijt, maar een gemeentewoordvoerder geeft aan dat er hierover nog niets bekend is. „De coronaregels zijn hiervoor leidend.”

Toonaangevende sprekers

De organisatie bestaat wederom uit Business Club Steenwijkerland, Kennis Netwerk Steenwijkerland, Zelfstandig Met Elkaar en gemeente Steenwijkerland. Ondernemers ontmoeten elkaar en bespreken actuele onderwerpen. Ieder jaar wisselt het thema en wordt er een toonaangevende spreker uitgenodigd. Dit jaar is dat Özcan Akyol.

Özcan Akyol is schrijver en columnist en bekend van Eus waar meer dan 30.000 exemplaren van werden verkocht. Het boek, een semi-autobiografische schelmenroman, zorgde meteen na publicatie voor een hoop beroering. Zijn tweede roman Turis verscheen begin 2016 en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist onder meer voor het Algemeen Dagblad, de Stentor en BN/De Stem.

Ongezouten kritiek

Özcan Akyol schuift regelmatig bij diverse televisieprogramma’s aan voor zijn visie op de actualiteit. Hij staat niet alleen bekend om zijn ongezouten kritiek op actuele politieke en maatschappelijke onderwerpen maar is ook wars van politieke correctheid en draait niet om de hete brij heen.

Tijdens het Prinsjesdagontbijt deelt Özcan Akyol deelt zijn visie op ondernemerschap in een snel veranderende wereld met de aanwezigen. Hoe kijkt hij aan tegen het ondernemerschap tijdens en na corona? En voor welke maatschappelijke uitdagingen komen wij te staan?