't Lekkerste Winkeltje van Steenwijk is open!

Wethouder Bram Harmsma met Zyvah (links) en Sanne Lubbinge verrichten de officiële opening.

Wethouder Bram Harmsma met Zyvah (links) en Sanne Lubbinge verrichten de officiële opening. Foto: Sieb van der Laan

Er is de afgelopen weken hard gewerkt in het voormalige Hoekje aan de Kerkstraat 5, maar afgelopen woensdagmiddag 23 maart was het dan zover: ’t Lekkerste Winkeltje van Steenwijk was helemaal klaar om open te gaan. Wethouder Bram Harmsma kwam woensdagmiddag het lintje doorknippen van de nieuwe stadswinkel van Jan en Hilma Lubbinge.

’t Lekkerste Winkeltje van Steenwijk is een aanvulling op JL Catering aan de Lange Baan 3. „We blijven daar onze reguliere cateringactiviteiten doen,” vertelt Jan. „Hier in ons ‘Lekkerste winkeltje’ in het centrum verkopen we alles voor een gezellig samenzijn: wijn, olijven, gevulde stokbroodjes, soepen, salades en verse maaltijden.”


Het is even wennen voor Jan en Hilma. „Aan de Lange Baan doe ik zeg maar de productie en dan moeten we goed nadenken wat we allemaal meenemen naar het centrum, zodat we niets vergeten.” Jan maakt alle in de winkel verkrijgbare lekkernijen zelf en Hilma doet de verkoop. „Ook de salades en (borrel)hapjes zijn vers gemaakt. Wat betreft de grillworst durf ik overigens wel te stellen dat wij het grootste assortiment grillworst hebben: bijvoorbeeld met saté, Indische grillworst of met knoflook. Verder zijn ook al onze (rook)worsten eigengemaakt. Hiervoor gebruik ik de receptuur van mijn vader. Daarnaast probeer ik wekelijks te variëren met 8 soorten verse maaltijden.”

De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur (zondags en maandags gesloten). Ook aanstaande zaterdag is ’t Lekkerste Winkeltje van Steenwijk geopend tijdens het Fashion Weekend. „Tot en met zaterdag 26 maart hebben we leuke openingsaanbiedingen, bijvoorbeeld met de verse maaltijden. Een verse maaltijd kost normaliter € 5,95 per stuk. Tot en met zaterdag geldt de aanbieding drie verse maaltijden voor € 14,95.