#watdoejijover4minuten?: Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Vanavond is er een informatieavond bij de brandweerkazerne in Steenwijk.

Vanavond is er een informatieavond bij de brandweerkazerne in Steenwijk.

Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De campagne #watdoejijover4minuten is inmiddels gestart. Tot en met 26 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers voor onder meer de posten GiethoornOldemarkt, Steenwijk en Vollenhove.

Wat doe jij over 4 minuten?

Het brandweervak is veelzijdig. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweervrijwilliger er compleet anders uitzien. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. In slechts een paar minuten tijd kan jouw dag er heel anders uitzien. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Informatieavonden

De brandweer organiseert vanavond, maandag 8 november, een informatieavond voor belangstellenden in de kazerne in Steenwijk aan de Vendelweg 3. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er zijn ook informatieavonden op de volgende data:

· Dinsdag 9 november in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a

· Woensdag 10 november in de kazerne van Raalte, Aakstraat 2

· Donderdag 11 november in de kazerne van Ommen, Schurinkstraat 44a


Solliciteren

Op https://www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij/ is alle informatie te vinden. Tot en met 26 november kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.