Sylvia de Haan uit Steenwijk is in Vollenhove gestart met ‘Doggygolf’: een nieuw spel voor honden

Doggygolf is een spel waarbij de hond met zijn neus en eventueel met behulp van de poten een bal in een hole moet duwen. Foto: Overhonden.nl

Sylvia de Haan uit Steenwijk is in Vollenhove van start gegaan met ‘doggygolf’. “Doggygolf is een spel waarbij de hond met zijn neus en eventueel met behulp van de poten een bal in een hole moet duwen”, licht Sylvia de Haan toe.

„Sinds september 2020 ben ik als zzp-er cursussen voor hondeneigenaren gaan aanbieden. Regelmatig bezoek ik workshops en trainingen om mijn kennis up to date te houden en zo kwam ik in aanraking met snuitgolf. Deze sport komt oorspronkelijk uit Duitsland waar er echt een competitie van bestaat. Wij noemen het doggygolf”, licht Sylvia toe.

Na overleg met Henk van Benthem van Dierallin, zijn ze het verder gaan ontwikkelen. Henk heeft boven de Dierallin winkel in Vollenhove, waar ook de Dierallin Hondenschool gevestigd is, enkele banen aangelegd. Vorige week (13 november) zijn ze gestart met de eerste groep enthousiastelingen. Sylvia: „Doggygolf is een spel waarbij de hond met zijn neus en eventueel met behulp van de poten een bal in een hole moet duwen. De hond staat daarbij in de baan. De eigenaar moet ernaast blijven. Net als bij golf wordt het steeds iets moeilijker.”

Geschikt voor alle honden

„We doen dit op een recreatief niveau waar het plezier en de samenwerking tussen hond en geleider voorop staat. Deze sport is uitermate geschikt voor alle honden. Ook voor oudere honden en honden met een lichamelijk ongemak, omdat het niet veel van het lijf vraagt maar meer van het brein.”

Een groep bestaat uit maximaal 4 combinaties. Een cursus bevat 5 lessen, waarbij de benodigde oefeningen in stapjes worden opgebouwd. Iedereen werkt op eigen tempo. De cursus wordt altijd binnen gegeven, dus is ideaal voor de wintermaanden.

Meer informatie: https://www.over-honden.nl /, overhonden@outlook.com of 06-22 85 54 44.

Nieuws

Meest gelezen

menu