‘Krachtvoer op de sportvloer’

Toneel Kuinre.

Toneel Kuinre. Foto: Aangeleverd

In MFA De Botter in Kuinre was afgelopen zaterdag de opvoering van ‘Krachtvoer op de sportvloer’ door OKK, geschreven door Jos Schepers, onder regie van Hans Kroes.

De gemeente wil het bewegen van ouderen stimuleren waardoor Leida (Jolanda Doze), Sjaan (Gonnie de Rond) en Cornelis(Jan Hendriksen), gratis kunnen starten met seniorengym onder leiding van instructrice Kim (Ellemijn van Ginkel). Eigenaresse Hetty (Mariska Jonkers) heeft andere zorgen, want de crosstrainer gaat steeds kapot. Ruud (Richard Versluis), fanatiek lid van de burgerwacht, denkt al snel aan sabotage of aan de capaciteiten van monteur Bert (Arnold Pit). Hij is zeker van plan om het tot op de bodem uit te zoeken!

Dirk (Benno Otten) en Julia (Linda Beens) doen het een heel stuk rustiger aan. Ze zitten in de bijstand en krijgen daarom een abonnement bij de sportschool aangeboden, maar van sporten komt erg weinig terecht. Dirk zit liever met een biertje aan de bar en ook Julia is bezig met heel andere zaken. Tenslotte zijn er de vriendinnen Loes (Kay Oosterkamp) en Noortje (Shari Braad). Loes ziet de sportschool als de ideale plek om Noortje ‘aan de man’ te brengen. Maar al snel loopt alles totaal anders dan verwacht.

De grime werd tot in de puntjes verzorgd door Hennie Kroes en Sandra de Haan. De souffleuse was Alie Damhuis. Alle spelers, niemand uitgezonderd, brachten hun rol met verve. En aan de reacties uit de zaal te horen, beleefden de toeschouwers een hele leuke avond.