‘Ruzig Volk heeft wat op te biechten’

Ruzig Volk tijdens een van de voorstellingen in 2019.

Ruzig Volk tijdens een van de voorstellingen in 2019. Archief Frens Jansen

De druktemakers van Ruzig Volk hebben de koppen weer bij elkaar gestoken om een voorstelling te maken over het dorpsleven en alles waarover iedereen lol heeft.

Ruzig Volk is een groep mensen die bestaat uit creatievelingen, toneelspelers, technici, muzikanten en manusjes-van-alles. Zij presenteren op donderdag 30 maart, vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april in De Wanne hun vierde voorstelling: ‘Ruzig Volk heeft wat op te biechten’.

Het is een hilarisch programma dat bestaat uit sketches, filmpjes en liedjes over de herkenbare plattelandsdingen die de inwoners van Wanneperveen beleven.

Actuele zaken worden niet geschuwd. Thema’s als grensoverschrijdend gedrag, het zonnepark, drugs en vreemdgangers komen aan de orde. Alles doorspekt met livemuziek en Nederlandse nummers met eigen teksten.

Het cabaret wordt uitgevoerd in de -voor deze gelegenheid tot theater omgebouwde- sportzaal van dorpshuis De Wanne. De vrijdag- en zaterdagvoorstellingen waren binnen een paar uur uitverkocht. Voor de donderdagavond zijn nog kaarten à 15 euro per stuk verkrijgbaar bij De Wanne.