‘Tied d’r bi’j’ kuier in Giethoorn

In 2018 werd de eerste 'Tied d?r bi?j' wandeling gehouden. Toen in Steenwijk. Foto: Archieffoto Wilbert Bijzitter

Lions Club Steenwijk houdt zaterdag 29 oktober voor de derde keer een bijzondere avondwandeling voor het goede doel. De wandelroute loopt dit jaar door Giethoorn en wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de restauratie van de molen in Giethoorn, de Gieterse Koornmeule (https://www.gietersekoornmeule.nl/).

Tied d’r bi’j wandeling

Omdat op 29 oktober de klok een uur wordt teruggezet, krijgen we er een extra uur bij. Oftewel: Tied d’r bi’j! Zo is de ‘Tied d’r bi’j’ wandeling ontstaan.

Vanaf 19.30 uur kan de wandeltocht gestart worden bij Kulturhus De Eendracht. Tijdens de wandeling van ongeveer 7 kilometer zijn bijzondere plekken in Giethoorn opengesteld. Uiteraard maakt de molen onderdeel uit van de route. Het belooft een avontuurlijke wandeling te worden in het prachtig verlichte dorp.

Stichting De Gieterse Koornmeule

De molen is niet weg te denken uit Giethoorn. Na verschillende bestemmingen, zet stichting De Gieterse Koornmeule zich in om de molen met unieke invaargrot te restaureren. Het plan is om de molen weer te voorzien van wieken en ervoor te zorgen dat de molenstenen weer gaan malen. Zo kan er in Giethoorn als van oudsher weer meel verkocht worden voor heerlijke lekkernijen.

Online aanmelden

Aanmelden voor deelname kan via www.lionssteenwijkerland.nl . Of scan de QR code. Volwassenen betalen € 10,- en kinderen van 7 tot en met 17 jaar € 5,-. Hiervoor ontvangt iedere deelnemer tijdens de wandeling koffie of thee en een versnapering.

Nieuws

menu