'150 trekkers doen mee, een trots gevoel overheerst!' | Dagboek Annemiek Lukas mede-organisator verlichte trekkertocht Steenwijkerland

Annemiek Lukas.

Annemiek Lukas. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Annemiek Lukas, senior recruitment consultant bij YACHT, secretaris bij LTO Steenwijkerland, getrouwd en een dochter van 1,5 jaar. Daarnaast betrokken bij het melkveebedrijf ‘Hoeve Hoogstraten’ in Giethoorn van man en schoonouders.

Woensdag 14 december

We beginnen de dag altijd met een gezamenlijk ontbijt. Mijn man is net weer terug van het voeren van de koeien. Onze dochter Flore eet ondertussen een lekker broodje en wij beginnen de dag met koffie! Ik werk veel vanuit huis en ook vandaag begint mijn werkdag met een online vergadering met collega’s. Het was een lekker drukke dag met veel gesprekken met potentiële nieuwe medewerkers. In mijn pauze heb ik even contact gehad met één van de mede-organisatoren van de verlichte trekkertocht door Steenwijkerland op woensdag 28 december, waar dit jaar een goed doel aan verbonden is: de Voedselbank Steenwijkerland’. Boeren proberen iedereen van gezond voedsel te voorzien, de voedselbank sluit hier naadloos op aan. ‘s Avonds hebben we samen de social media op orde gemaakt voor het evenement.

Donderdag 15 december

Vandaag werk ik op het hoofdkantoor in Diemen, dat betekent vroeg op pad. Om 7.00 uur zit ik in de auto. Op de terugweg word ik gebeld door één van de organisatoren of ik misschien een traptrekker op wil halen die beschikbaar is gesteld door een van de sponsoren. Ik besluit dit onderweg naar huis direct te doen en word erg enthousiast van de medewerking van sponsoren! ‘s Avonds zitten we met de gehele organisatie van de verlichte trekkertocht bij elkaar om het draaiboek door te nemen en voorbereidingen te treffen voor de kerstmarkt van aanstaande zaterdag in Steenwijkerwold.

Vrijdag 16 december

De dag begint weer met ontbijt en vergadering, een fijne thuiswerkdag. Even naar de boerderij geweest om samen de plannen te bespreken voor een mogelijke investering. Met het huidige overheidsbeleid is het best lastig plannen te maken, omdat je niet weet waar je aan toe bent. Toch hebben we besloten niet te wachten en het bedrijf ‘gewoon’ door te ontwikkelen. Juridisch kloppend beleid kan nog wel jaren duren. Soms denken we: „Waar doen we het eigenlijk voor?”, maar we willen wel gewoon door! Verder op mijn werk een mooi gesprek gehad over mijn persoonlijke ontwikkeling binnen YACHT en de kansen die ik op kan pakken. ‘s Avonds kunnen we aanschuiven bij mijn ouders, waar onze dochter de hele dag was.

Zaterdag 17 december

Zoals elke zaterdag, ontbijt bij mijn schoonouders op de boerderij. Terwijl Flore met papa mee gaat op de trekker, wat ze helemaal geweldig vindt (en papa stiekem ook), besluit ik een stuk te gaan hardlopen. Even het hoofd leeg maken. En wat is dat lekker in deze kou. Voor de kerstpakketten voor de voedselbank ook naar de supermarkt gereden om chips te regelen voor de voedselbank, aangeboden door een van onze sponsoren. ‘ s Avonds staan we op de kerstmarkt in Steenwijkerwold, chocomel met slagroom te verkopen waarvan het gehele bedrag naar de voedselbank gaat. Wat fijn al die sponsoring! Het is een gezellig drukke avond. Hierna lekker thuis opwarmen bij de kachel.

Zondag 18 december

Vandaag een dagje voor het gezin. We gaan even wandelen met het mooie weer en even op de koffie bij mijn oma van 93 jaar. Altijd gezellig. Uiteraard kijken wij de finale van het WK voetbal, wat was het spannend.

Maandag 19 december

Mijn dag begint weer met ontbijt en vergadering met collega’s. Het was een productief dagje. Het is bijna vakantie, dus de laatste dingen afsluiten voor dit jaar. ‘s Avonds posten we nog wat foto’s op onze Facebook- en Instagrampagina’s ‘Hoeve Hoogstraten’. We willen hiermee graag laten zien wat er speelt op onze boerderij en hiermee de prachtige wereld die schuilgaat achter ‘het pak melk’ te laten zien. Via Whatsapp hebben we als organisatie weer flink contact met elkaar. De laatste spullen worden afgeleverd voor de voedselbankpakketten die we vrijdag aanbieden aan de voedselbank naast een mooi geldbedrag dat we ophalen. We zetten weer wat posts klaar voor de social media voor de verlichte trekkertocht.

Dinsdag 20 december

Vandaag zit ik alweer vroeg in de auto richting Diemen. Er zijn nog wat losse eindjes ten aanzien van de verlichte trekkertocht en over ruim een week is het al zover. Het eerste telefoontje is al op kwart over 7 of er echt niet nog een plekje over is om mee te mogen doen met de verlichte trekkertocht. Er vormt zich inmiddels een heuse wachtlijst. We zitten inmiddels al op 150 trekkers. Een trots gevoel overheerst! Wat gaaf dat er zoveel boeren hun trekker willen starten om in actie te komen voor de voedselbank! De QR code voor donaties is te vinden op de Facebook- en Instagrampagina van LTO Steenwijkerland. Ik hoop dat de verlichte trekkertocht weer net zo’n succes wordt als vorig jaar. Het was hartverwarmend om kinderen met een verlichte traptrekker of spandoek langs de weg te zien staan. Fijne feestdagen en tot de 28e!