19 kandidaten uit Steenwijkerland voor provinciale verkiezingen

Klaas de Lange won vorig jaar de Gouden Grutto en staat op de 3e plaats voor het CDA. Foto: Fred van Diem

Voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel hebben liefst 19 personen uit Steenwijkerland zich kandidaat gesteld.

Een bijzondere taak voor de leden van de Provinciale Staten is dat zij ook eens in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer Stemmen. Een stem bij de provinciale verkiezingen is dus ook een stem voor de Senaat.

Het CDA kent liefst 5 kandidaten uit Steenwijkerland. Klaas de Lange van Weerribben Zuivel in buurtschap Nederland staat op de 3 e en dus verkiesbare plaats. Huidige raadsleden Erik Homan en Clazinus Netjes, beiden uit Steenwijk, staan respectievelijk 34 e en 40 e op de lijst. Roeland Ebbers uit Steenwijk staat op plek 45. Egbert Lassche uit Sint Jansklooster staat op plek 30.

De VVD kent slechts 1 kandidaat uit Steenwijkerland: Jeroen Ziel uit Sint Jansklooster staat 4 e op de lijst en dus een verkiesbare plaats.

GroenLinks heeft 2 kandidaten uit Steenwijkerland: Guido van der Veen uit Blokzijl (48 e op de lijst) en Wim-Jan Renkema uit Steenwijk (50 e op de lijst).

Voor de PvdA heeft Gert Jan Hagen uit Sint Jansklooster zich kandidaat gesteld. Hij staat 13 e op de lijst. Huidig wethouder Trijn Jongman uit Vollenhove staat op plek 38.

Een andere wethouder is Marcel Scheringa uit Sint Jansklooster. Hij staat op de 15 e plaats van de ChristenUnie. Huidig raadslid Jantina Drijfhout uit Steenwijk staat op de 29e plaats voor de CU.

50Plus heeft ook een kandidaat uit Steenwijkerland: Harrold Kuiper uit Steenwijk. Hij staat 14 e op de lijst. Een bekend Statenlid is Fred Kerkhof. Hij was jarenlang Statenlid voor 50Plus, maar is nu overgestapt naar JA21 en is lijsttrekker.

Een andere bekende politicus is Jan Vredenburg uit Giethoorn. De ondernemer was jarenlang raadslid voor het CDA en heeft zich nu aangesloten bij Alliantie. Hij staat op de 4 e plaats.

Gilia Hanskamp uit Blokzijl staat op de 3e plaats voor de Partij voor de Dieren. Namens SGP staat Henk Sleurink uit Steenwijkerwold op de lijst (plek 17). Arjun van der Dussen uit Kalenberg is kandidaat voor D66 (32e plaats).

Huidig Statenlid Gert Brommer uit Tuk was jarenlang Statenlid voor de VVD, maar brak met deze partij, ging als eenmansfractie verder en sloot zich aan bij BoerBurgerBeweging (BBB). Hij staat 8 e op de lijst.

Nieuws

menu