20ste editie Hollands Venetië Fietstocht: De route neemt fietsers mee door de Kop van Overijssel

De Hollands Venetië Tocht. Eigen foto

Na de wintereditie van de Hollands Venetië Fietstocht staat 21 augustus de zomerse editie op de agenda. De fietstocht wordt georganiseerd door RTV Steenwijk, de ren- en toervereniging, en de beide Rotary Clubs uit Steenwijk. Het is de 20ste editie en de start is bij Theater De Meenthe.

Het voordeel van deze startlocatie is dat deelnemers aan de Hollands Venetiëtocht zich na afloop kunnen douchen en verkleden. Ook ligt het tegenover het station zodat er voldoende parkeergelegenheid is voor de deelnemers die met de auto komen. Daarnaast zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen bij De Meenthe.

Sportieve rijders

Er zijn dit jaar twee vernieuwde routes van 80 en 125 kilometer, die onder meer langs Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove, Zwartsluis, Kuinre en Ossenzijl leiden. Zo rijden de deelnemers door de hele Kop van Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Onderweg krijgen de fietsers een hapje en een drankje. Er is bewegwijzering, maar de route kan ook via de website van RTV Steenwijk worden gedownload. De start van deze tocht is tussen 8.00 en 10.30 uur.


Recreatieve fietsers

Ook de kortere routes van 35 en 50 kilometer zijn vernieuwd. Deze nemen de recreatieve fietser onder meer mee langs Giethoorn en Kalenberg en over de nieuwe fietspaden die zijn aangelegd door de gemeente Steenwijkerland. Ook tijdens deze route van de Hollands Venetië Fietstocht wordt gezorgd voor diverse versnaperingen. Natuurlijk kan er onderweg ook gestopt worden bij een van de horecagelegenheden en even uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.

Wie de Hollands Venetië Fietstocht uitrijdt krijgt na afloop een aandenken aan deze 20 ste editie en een traktatie die op het horecaplein van De Meenthe kan worden genuttigd.

Fietsen voor één van de drie goede doelen

Deelname aan de Holland Venetië Fietstocht kost € 10,- per persoon. Voor dit bedrag krijgt de deelnemer een muntje dat aan een van de drie geselecteerde goede doelen kan worden gegeven. De Rotary Club heeft Stichting Vrienden van de DUO-fiets uitgekozen, Stichting Present en Stichting STAPS. Deze drie stichtingen hebben tijdens de Hollands Venetië Fietstocht een stand in De Meenthe.

De kosten van het evenement worden gesponsord door een dertigtal bedrijven uit Steenwijkerland. Voor hen is een ontbijt georganiseerd met als spreker dit jaar Gio Lippens, commentator bij de NOS bij alle wielerevenementen vanaf de motor. Bedrijven kunnen zich als sponsor van een ontbijttafel voor 10 deelnemers nog aanmelden bij Hendrik Jan Gorter via hj@gorterp4.nl.

Inschrijven

Inschrijven voor de Hollands Venetië Fietstocht kan via de website van De Meenthe , maar ook op de dag zelf, zondag 21 augustus, kan men zich nog inschrijven bij startlocatie, De Meenthe in Steenwijk.

Nieuws

menu