3200 extra woningen in 10 jaar in Steenwijkerland, ‘maar aantallen zijn niet heilig, ze moeten wel inpasbaar zijn’

De politieke partijen zijn voor bovenregionale woningbouw de komende 10 jaar en adviseren om voor 1500 extra woningen voor bovenregionale groei te gaan. Deze woningen komen bovenop de 1700 woningen voor de lokale woningbehoefte.

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld.

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld. Foto: Martijn Bijzitter

Van die 1700 woningen komen er 800 in Steenwijk en 900 in andere kernen in Steenwijkerland. Dus in Steenwijk komen in de komende 10 jaar 2300 woningen bij. De grote vraag is: waar moeten die komen en daar worstelen de politici mee, zo bleek dinsdagavond tijdens de politieke markt. „We moeten de streekfunctie van Steenwijk versterken, maar we moeten wel de groene ruimte rond de stad respecteren. Bouwen op de Steenwijker Kamp of de locatie tussen Woldmeenthe en de uitloper van De Woldberg zijn niet aan de orde”, zei Clazinus Netjes (CDA). Hij denkt aan zoveel mogelijk inbreiding. „Denk aan locaties RSG Stationsstraat, de locatie Eekeringe als de unilocatie klaar is, de voormalige Ford-garage aan de Meppelerweg, de stationsomgeving en aan de westkant van Tuk.”

Nieuws

menu