68 woningen van Wetland Wonen in Vollenhove verduurzaamd: van energielabel C/D naar A++

Naast verduurzaming zijn de woningen gerenoveerd. Foto: Aangeleverd

Woningcorporatie Wetland Wonen is klaar met het verduurzamen en verbeteren van 68 eengezinswoningen aan De Cartouwe, Georg Schenckstraat en ’t Engelse bos in Vollenhove. Hierdoor maken de woningen een sprong van energielabel C/D naar A++.

„De woningen zijn weer klaar voor te toekomst. Zo zorgen we ervoor dat het voor onze huurders (nog) fijner is om hier te wonen. Hoeven onze huurders minder energie te verbruiken. En dragen we bij aan een beter klimaat”, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

Om het energieverbruik in de woningen te verminderen en het comfort voor de bewoners te verhogen is de isolatie van de woningen flink verbeterd. De daken van de woningen zijn na-geïsoleerd. Bij een aantal daken gebeurde dat van binnenuit, maar er zijn ook woningen die een compleet nieuw, geïsoleerd dak hebben gekregen. De spouwmuren zijn voorzien van isolerend materiaal en alle ramen zijn vervangen door HR++-glas en kunststofkozijnen. Ook is er vloerisolatie aangebracht.

Installaties

Daarnaast zijn er verschillende installaties in de woningen aangebracht. Zo hebben de woningen een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Zorgt een hybride warmtepomp voor het verwarmen van de woningen en het warmwater. En bovendien heeft iedere woning zonnepanelen op het dak die een belangrijk deel van het elektriciteitsverbruik voor hun rekening nemen. De huizen zijn nog niet volledig van het gas af. Op de koudere dagen van het jaar zal de cv-ketel nog moeten bijspringen voor het verwarmen van de woning. Toch zal het aardgasverbruik waarschijnlijk met zo’n 60% afnemen.

Renovatie

Naast verduurzaming zijn de woningen gerenoveerd. De nieuwe voegen en kozijnen geven de woningen aan De Cartouwe en Georg Schenckstraat een frisse uitstraling. De woningen aan ’t Engelse bos zijn geschilderd. Het asbest is verwijderd. Sommige huurders hebben een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet gekregen. Ook dat is fijner wonen.

Samenwerking

In dit project heeft Wetland Wonen nauw samengewerkt met Salverda Bouw, Schildersbedrijf SW, Feenstra Installateurs, KAW architecten en onze huurders. Marcel Timmerman: „We zijn trots op deze mooie samenwerking met een prachtig eindresultaat. Dit hebben we samen met de bewoners gevierd op donderdag 15 december. De bouwkeet werd ingewisseld door vuurkorven, pannenkoeken en de kerstman.”

Nieuws

menu