Actie voor Oekraïne bij De Roofvogelhoeve in Baarlo levert 5000 euro op

Er waren tal van activiteiten op de Dieren-Doe-Dag, zoals een roofvogeldemonstratie en alpaca's knuffelen. Foto: Martijn Bijzitter

De Roofvogelhoeve organiseerde zondag een speciale Dieren-Doe-Dag waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kindvluchtelingen uit Oekraïne. „De opbrengst is nog niet volledig in beeld maar het lijkt er op dat we zeker 5000 euro met elkaar hebben opgehaald,” laat organisator Niels de Goey van de Roofvogelhoeve weten.

Met het zonnetje op het hoofd druppelden de mensen het festivalterrein op. „Het weer is fantastisch, het terrein ziet er super uit en alle deelnemende partijen hebben er zin in.”

Er was een reptielendemonstratie, politiehondendemonstratie, demonstratie schapendrijven en tal van andere activiteiten. Ruim 600 mensen genoten van de demonstraties, de alpacaweide en de kettingzaagkunstenaar die beelden stond te zagen.

Kinderen klommen naar grote hoogte op de klimtoren van De Strandhoeve, en mensen waanden zich heel even Robin Hood op de boogschietbaan.

„Het is een verademing om na de coronacrisis weer zoveel mensen bij elkaar te zien genieten, en dat ook nog eens voor een goed doel”, zegt Niels de Goey. „De dag is afgesloten met een roofvogeldemonstratie van De Roofvogelhoeve, en op dat moment zie je hoe succesvol deze dag is geweest. Bijna iedereen is nog op het terrein aanwezig, niemand heeft vroegtijdig het festivalterrein verlaten.”

Aan het eind van deze dag genoten de mensen nog van de Amerikaanse zeearend die over hun hoofd vloog.

„Er was een meisje dat aan het einde van de dag onwel werd, maar door het snelle en goede handelen van de omstanders en met name het beveiligingsbedrijf dat de Politiehondendemonstratie verzorgd had - Reaction Security - ging het gelukkig weer snel goed met haar en kon ze gewoon met haar moeder mee naar huis”, vertelt Niels. „Het was echt een topdag: de sfeer was zo gemoedelijk en relaxed. Dit is een dag om nooit te vergeten, zeker gezien de opbrengst voor Oekraïne.”


Nieuws

menu