Alle bruggen in Belt-Schutsloot hebben nu fleurige bloemen

Een van de acht bloemenbruggen in Belt-Schutsloot. Foto: C. Hiemstra

„Nadat we vorig jaar al 1 brug in de bloemen hadden aan de Noorderweg middels een burgerinitiatief bij de gemeente Steenwijkerland, was de respons zo groot, dat we de overige bruggen in de kern van het dorp nu ook hebben voorzien”, zegt Hans Alders, wonende aan de Noorderweg.

„Met name de dorpsbewoners steunden ons goed middels het insturen van een flyer of een email. Om het te realiseren kregen we medewerking vanuit de gemeente, de wijkwethouder, Wetland Wonen, het WiKa-fonds en het Burgerweeshuis in Vollenhove met als resultaat 8 bruggen vol met geurige en fleurige bloeiers.”

Daar waar weg en water elkaar kruizen zijn de bloembakken opgehangen aan de Belterweg, Noorderweg en de Kerklaan. Deze zijn dus zowel vanuit de boot, kano, fiets, lopend of de auto te zien. „Voor iedereen toegankelijk en dus de moeite waard om het een keer te komen bekijken”, zegt Hans. Zeker in de tweede week van augustus als de tuinen ook zijn verlicht in het dorp Belt- Schutsloot tijdens de week van de gondelvaart van het COV.

Steunactie

Bij het onderhoud krijgen ze hulp van een kweker en de nodige tips voor water en voeding. „Een project als dit kost naast de nodige uren ook het nodige geld. Voor de komende jaren willen we kijken of we een deel van de kosten kunnen ophalen middels een steunactie.” Dat via www.steunactie.nl en dan bij zoeken op Bloemenbrug Belt Schutsloot. Ieder bedrag is welkom.

„Ook voor het burgerinitiatief bloemenbruggen zoeken we nog mensen die ons willen helpen met aanvragen van fondsen, stukje onderhoud en verzorging.” Belangstellenden kunnen een mail sturen naar bloemenbrug@xs4all.nl

Nieuws

menu