Amazone Nienke Nijholt uit Ossenzijl behaalt met haar paard Gyöngy de eerste plaats in de klasse M tijdens de samengestelde wedstrijd in Oudkarspel

Nienke Nijholt behaalt met haar paard Gyöngy de eerste plaats in de klasse M tijdens de samengestelde wedstrijd in Oudkarspel.

Nienke Nijholt, de 21-jarige amazone uit Ossenzijl heeft de samengestelde wedstrijd Geesterambacht Langedijk in Oudkarspel gewonnen in de klasse M. Ze is lid van De Dijkruiters en kwam uit met haar paard Gyöngy.

De samengestelde wedstrijd werd zaterdag verreden en bestond uit drie onderdelen: dressuur, springen en de cross. De dressuurproef ging matig en leverde Nienke Nijholt 185,5 punten op. Bij het jachtspringen ging de amazone met de 11-jarige merrie Gyöngy foutloos rond. Voordat de combinatie aan de cross mee kon doen werd het paard gecontroleerd door de dierenarts. Die controle is een vast onderdeel van een samengestelde wedstrijd. Nijholt en haar paard gingen vol vertrouwen door het crossparcours wat resulteerde in een foutloze rit, in een goede tijd. Dit leverde de combinatie de eerste plaats op, met ruim 9 punten verschil met combinatie die als tweede eindigde.

Nieuws

menu