Ambassadeurs Present bespreken manifest: omzien naar elkaar

De ambassadeurs en bestuursleden van Present.

De ambassadeurs en bestuursleden van Present. Foto: Stichting Present Steenwijkerland

„Samen nadenken over hoe je Present kan zijn. Dit hebben we als coördinatoren en bestuur van Stichting Present Steenwijkerland met onze ambassadeurs Marcel Timmerman van Wetland Wonen en Henry Joustra van Joustra Stoelverzorging gedaan”, vertelt Marieke Weijdema van Present.

„Helaas kon onze derde ambassadeur burgemeester Rob Bats er niet bij zijn. Het nadenken is gebeurd aan de hand van ons manifest, wat voor zomerperiode ook is ondertekend door wethouder Trijn Jongman. Aan de hand van het manifest hebben we nagedacht over hoe we zelf present kunnen zijn in onze dagelijkse dingen maar ook hoe we dit willen en kunnen overdragen naar de ander. Hierbij kwamen waardevolle gesprekken naar voren. Ook weer de waarde van het omzien naar elkaar, wat zoveel betekenis heeft. Dat merken wij ook elk jaar terug in de Kerstlicht actie, die binnenkort weer van start gaat. Een klein gebaar maakt vaak een groot verschil in het leven van een ander”, vertelt Marieke Weijdema verder.

„Iedereen kan Present zijn en iedereen heeft wel eens hulp nodig, twee regels uit ons manifest waar we in de kerstperiode ook nog andere acties voor aan het opzetten zijn. Ook deze zijn besproken met onze ambassadeurs en hierin is enthousiast en waardevol meegedacht.”

Meer informatie: www.presentsteenwijkerland.nl of 06-52204749.