André Bus is de nieuwe lijsttrekker BuitenGewoon Leefbaar: 'Keuze was snel gemaakt'

André Bus is de nieuwe lijsttrekker van BuitenGewoon Leefbaar (BGL) Foto: Karlijn Knol

André Bus is de nieuwe lijsttrekker van BuitenGewoon Leefbaar (BGL). De fractievoorzitter werd tijdens de ledenvergadering op donderdagavond door de leden gekozen als het gezicht voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

„Toen een energieke André aangaf graag nog een periode door te willen als raadslid, was de keuze om hem voor te dragen als lijsttrekker snel gemaakt”, vertelt Thomas Oosterkamp, voorzitter van BGL. Bus is sinds 2014 raadslid voor de partij en sinds 2018 is hij fractievoorzitter. In de afgelopen jaren groeide hij uit tot het gezicht van de partij.

Door zijn partij wordt Bus omschreven als een ‘echte verbinder tussen de samenleving en het gemeentehuis’. „Daarnaast kan hij uitstekend het debat voeren.” De verwachting is dat in het najaar de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gepresenteerd wordt.

Antje Doorenspleet erelid

Tijdens de algemene ledenvergadering werd oud-raadslid Antje Doorenspleet door het bestuur in het zonnetje gezet. Ze werd benoemd tot erelid van BGL. Doorenspleet is sinds de oprichting betrokken bij de partij.

Haar specifieke kennis en ervaring als raadslid in andere gemeenten was erg welkom binnen de net opgerichte partij. „De eerste jaren was Antje bestuurslid maar al gauw werd zij commissielid en in 2008 werd zij raadslid. Tot aan de verkiezingen van 2018 zat zij in de raad van Steenwijkerland en was ze door haar stijl en scherpe tong prominent aanwezig.”

Nieuws

Meest gelezen

menu